Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Επίσημο ενδιαφέρον για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας από τις ΗΠΑ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το πρωί γράφαμε στο enikos.gr για τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της διάσωσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Πριν από λίγο, ο υπουργός Ανάπτυξης,
Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Twitter επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του enikos.gr, δημοσιεύοντας μάλιστα και το έγγραφο με την επίσημη πρόταση που έφτασε από τις ΗΠΑ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, μέσω της ΟΝΕΧ Shipyards. «Η επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας, μέσω της ONEX Shipyards που έλαβα από τον Adam Boehler της DFC αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση και οφείλεται και στην ενεργό συμβολή του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Η επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας, μέσω της @ONEXShipyards που έλαβα από τον @AdamUSDFC της @DFCgov αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας με τον @npapathanasis και οφείλεται και στην ενεργό συμβολή των @USAmbPyatt και του @npanagioto
Όπως είχαμε αποκαλύψει στο enikos.gr από καιρό, η υπογραφή συμφωνίας για αμερικανική κρατική χρηματοδότηση DFC (Development Finance Corporation) ανοίγει τον δρόμο όχι μόνο μεταβίβασής τους αλλά και άμεσης εκκίνησης έργων αναβάθμισης των υποδομών με μεγάλα ποσά επενδύσεων. Οι ΗΠΑ, μέσω της ενεργοποίησης της DFC για τα ναυπηγεία Ελευσίνας επιβεβαιώνουν δύο στρατηγικούς στόχους. Ο πρώτος είναι ότι υψώνουν επενδυτικό τείχος απέναντι στην κινεζική COSCO και την ρωσική Rosoboronexport (που δια αντιπροσώπων έδειξαν να ενδιαφέρονται για την απόκτησή τους) κι ο δεύτερος ότι θέλουν να μετατρέψουν τα ναυπηγεία σε κύριο σταθμό συντήρησης κι επισκευής των πλοίων του 6ου Στόλου.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις