Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Γιατί η Τουρκία θα χάσει από την Αίγυπτο στο πεδίο μάχης της Λιβύης

Η πιθανότητα μιας στρατιωτικής σύγκρουσης Αιγύπτου-Τουρκίας στη Λιβύη είναι υπαρκτή και τα προγνωστικά έκβασης της δεν είναι θετικά για την Άγκυρα. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι Αμερικανοί έσπευσαν να …
βγάλουν φωτογραφίες με τον Σάρατζ, για να στείλουν ένα μήνυμα στον Σίσι, ότι δεν εγκρίνουν μια κίνηση εναντίον της Τουρκίας.

Ο Αιγύπτιος στρατιωτικός αναλυτής  Μοχάμεντ Αλ-Κανάνι ,μιλώντας στο αραβόφωνο RT ,υποστήριξε ότι μια σύγκρουση με την Αίγυπτο θα προκαλούσε μεγάλες απώλειες στον τουρκικό στρατό. Κι αυτό ,γιατί όπως είπε ο τουρκικός στρατός θα πρέπει να  εξασφαλίσει γραμμές εφοδιασμού και  υποστήριξης που θα ΄χουν  τρομακτικό οικονομικό κόστος .

Από την άλλη ο στρατός της Αιγύπτου θα πολεμήσει σ΄ ένα οικείο και “φιλικό” περιβάλλον.

Επισημαίνει ακόμη ότι  ο αιγυπτιακός στρατός «θα έχει την ικανότητα να αντισταθμίζει τις απώλειες και να διασφαλίζει τις γραμμές εφοδιασμού και υλικοτεχνικής υποστήριξης,  σε πολύ μικρότερες αποστάσεις από ό, τι στην τουρκική πλευρά, γεγονός που αυξάνει τη δυσκολία του έργου για το τουρκικό ναυτικό και την αεροπορία. Δεν θα μπορέσουν ποτέ να συγκεντρώσουν όλες τις δυνάμεις μάχης τους απέναντι στις αιγυπτιακές δυνάμεις, δεδομένης της επείγουσας ανάγκης προστασίας του τουρκικού εναέριου χώρου και των ακτών που εκτείνονται μέχρι τη Μεσόγειο, το Αιγαίο, το Μαρμαρά και τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και να εξασφαλίσουν σε αέρα και θάλασσα γραμμές εφοδιασμού από την Τουρκία έως τη Λιβύη. Μια απόσταση που κυμαίνεται μεταξύ 1.500 και 2.000 χλμ. που ελέγχεται  από έναν μεγάλο εχθρό, που είναι η Ελλάδα που γνωρίζει καλά την τουρκική πλευρά. ”

«Η Αίγυπτος δεν καθόρισε την κόκκινη γραμμή της  Σύρτης τυχαία,  αλλά βασίστηκε στο σχεδιασμό και την εκτίμηση μιας στρατηγικής θέσης που μελετήθηκε σε διάφορα επίπεδα”, καταλήγει.

Η Αίγυπτος έχει λόγους να θέλει να αναμετρηθεί με την Τουρκία, όπως έχει εξηγήσει με κείμενο του ο αναλυτής Βασίλης Κοψαχείλης. Το θέμα είναι ότι η Τουρκία όπως φαίνεται εκμεταλλεύεται το χάος που επικρατεί στην Ουάσινγκτον κι έχει εξασφαλίσει προς το παρόν την αμερικανική προστασία, στα λόγια.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις