Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να καθίσει στο τραπέζι με τους Ελληνοκύπριους», λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να καθίσει στο τραπέζι με τους Ελληνοκύπριους»  απάντησε το τουρκικό ΥΠΕΞ στην πρόταση του ‘Υπατου Εκπροσώπου της ΕΕ
Ζοζέπ Μπορέλ για απευθείας συνάντηση του Κύπριου ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη με την τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Υποστηρίζει μάλιστα ότι η πρόταση δεν είναι καθόλου σοβαρή.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «η πρόταση αυτή της ΕΕ η οποία σε καμιά από τις δηλώσεις της δεν αναφέρεται στα ίσα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων επί των φυσικών πηγών του νησιού και τους αγνοεί, δεν είναι καθόλου σοβαρή”. “Όπως έχουμε υπογραμμίσει επανειλημμένα, μέχρι να επιλυθεί το Κυπριακό συνομιλητές των Ελληνοκυπρίων στο θέμα των υδρογονανθράκων είναι οι Τουρκοκύπριοι. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είμαστε εμείς οι συνομιλητές της ‘ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’, είναι ο αντιπρόεδρος της ‘τδβκ’ και ‘υπουργός εξωτερικών’ κ. Κουντρέτ Οζερσάι”», υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «εάν επιδιώκεται λύση στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου, το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να συναντηθούν οι δύο ‘λαοί’ στο νησί το συντομότερο για τη δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού συνεργασίας έρευνας και διαχείρισης υδρογονανθράκων καθώς και διαμοιρασμού των εσόδων», προσθέτοντας ότι «η πρόταση της ‘τδβκ’ στις 13 Ιουλίου 2019 διασφαλίζει την απαραίτητη βάση γι’ αυτό».

«Η οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας είναι δυνατή μόνο μετά την επίλυση του Κυπριακού. Δεν τίθεται θέμα η χώρα μας να καθίσει στο τραπέζι με την ‘ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου` η οποία έχει σφετεριστεί τον τίτλο της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν εκπροσωπεί τους Τ/Κ”, καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ/Άννα Ανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις