Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ισραηλινά ΜΜΕ: "Ο Ερντογάν επιτίθεται στο Ισραήλ & την Ελλάδα"


Η Τουρκία διεξάγει νέες γενοκτονίες στην πορεία της για μια Οθωμανική "αναγέννηση"

Συμφωνούν με τις εκτιμήσεις πολλών Ελλήνων ειδικών ισραηλινά ΜΜΕ και εφημερίδες αποκαλύπτοντας την πραγματική διάσταση της τουρκικής πολιτικής που υλοποιεί τέρατα στην περιοχή που έχουν εισβάλει τουρκικές δυνάμεις. 


Η τουρκική επιθετικότητα έχει επικεντρωθεί σε τουλάχιστον πέντε χώρες τον Ιούνιο του 2020 αναφέρει ο Seth Frantzman για την εφημερίδα The Jerusalem Post.

Πρόκειται για “επιθέσεις” του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Ισραήλ, της Λιβύης, του Ιράκ, της Συρίας και της Ελλάδας.

Ο ίδιος ο Ισραηλινός δημοσιογράφος αναφέρει ότι παρά τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία, στην Τουρκία επικρατεί σκοταδισμός και οθωμανισμός ουσιαστικά. Εκεί δεν υφίσταται μόνιμη ελευθερία λατρείας για οποιαδήποτε θρησκεία, εκτός εάν αυτή "συμμορφώνεται" με τις ισλαμικές πρακτικές της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο δημόσιων υποθέσεων της Ιερουσαλήμ, η Τουρκία εργάζεται ασταμάτητα για να αποκτήσει επιρροή στο Όρος του Ναού, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και στις γειτονιές της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο συγγραφέας Nadav Shragai επισημαίνει: «Στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, οι τουρκικές μη κερδοσκοπικές ενώσεις και μερικές φορές η ίδια η τουρκική κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού οργανισμού βοήθειας TIKA [Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού], διοχετεύουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε διάφορες πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την ενίσχυση της επιρροής της Τουρκίας”.

Ο Shragai δήλωσε ότι σε πολλές περιοχές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ έχουμε έντονη δραστηριότητα σε συνεργασία με ακτιβιστές που συνδέονται ιδεολογικά με το κίνημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Οι ενημερωμένοι παρατηρητές γνωρίζουν τι σκέπτονται τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και οι ομάδες της για τους Εβραίους και τον Ιουδαϊσμό στο Όρος του Ναού αλλά και αλλού.

Στη Λιβύη, ο Seth Frantzman ανέφερε ότι η Αίγυπτος και η Τουρκία ενδέχεται να έρθουν σε σύγκρουση στον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη. Η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, μαζί με άλλους, υποστηρίζουν τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ. Η Τουρκία και το Κατάρ υποστηρίζουν τον GNA.

Ο Frantzman εξηγεί ότι η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην Τρίπολη, «είναι μια χαλαρή συνομοσπονδία διαφορετικών ομάδων, μερικές από τις οποίες συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Τουρκία απευθείας». Ο GNA βασίζεται επίσης στο κίνημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Στο Ιράκ, η Τουρκία βομβάρδισε πρόσφατα το όρος Σιντζάρ, όπου έχουν καταφύγει πάρα πολλοί Χριστιανοί πρόσφυγες Yazidi. Στην εκπομπή Washington Watch, ο Μάικλ Ρούμπιν, Αμερικανός ειδικός στη Μέση Ανατολή, εξήγησε ότι πρωταρχικός στόχος του Ερντογάν είναι η συνεχής εθνοκάθαρση των κουρδικών ομάδων.

Ωστόσο, ο Ρούμπιν συνέχισε λέγοντας ότι πολλοί Χριστιανοί Γιαζίντι επέστρεψαν για να ζήσουν στο βουνό Σιντζάρ, (πρόκειται για πρόσφυγες, γυναίκες, κορίτσια που επέστρεψαν από τη Συρία, όταν απελευθερώθηκαν από το ISIS προσπαθώντας να ζήσουν μαζί).

«Δεν είναι σαφές λοιπόν γιατί οι Τούρκοι επιμένουν να τους βομβαρδίζουν. Πραγματικά η τουρκική στάση εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν η Τουρκία διεξάγει μια αντιτρομοκρατική δράση, ενώ είναι σαφές πλέον ότι ακολουθεί μια θρησκευτική ατζέντα”, δήλωσε ο Ρούμπιν.

Στη Συρία, το Κουρδικό Ινστιτούτο της Ουάσινγκτον ανέφερε ότι: «Κατά τις πρώτες μέρες του Ιουνίου 2020, περίπου 20 διαφορετικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπέγραψαν σχετικά με τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από πολλές τουρκικές πολιτοφυλακές στο Αφρίν της Συρίας, ζητώντας διεθνή παρέμβαση".

Είναι γνωστό και αναφέρεται ευρέως ότι οι θρησκευτικές μειονότητες του Afrin έχουν κακοποιηθεί και εκδιωχθεί βίαια από τους Τούρκους και τις πολιτοφυλακές τους.

«Σε περιοχές υπό τον έλεγχο της Τουρκίας», ανέφερε η ΜΚΟ Genocide Watch μετά από αυτή τη θανατηφόρα επιδρομή, «οι πολίτες έχουν υποστεί τρομερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από τουρκικές δυνάμεις και τις φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές. Κουρδικές πόλεις βομβαρδίστηκαν και καταστράφηκαν. Εκατοντάδες πολίτες εκτελέστηκαν συνοπτικά. Κούρδοι και Γιαζίντι απήχθησαν και πουλήθηκαν σε εμπόριο λευκής σαρκός".

Στην Ελλάδα η Τουρκία έχει εξαπολύσει έναν κλιμακούμενο πόλεμο νεύρων, ενώ οι διμερείς σχέσεις έχουν επιδεινωθεί, προκαλώντας φόβο για περαιτέρω κλιμάκωση.

Την ίδια στιγμή διώξεις Χριστιανών υπάρχουν μέσα στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενώ το θέμα της Αγίας Σοφίας μονοπωλεί το ενδιαφέρον του τύπου και στις δύο χώρες.

Η αμερικανική επιτροπή για τη διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία συνέστησε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να «συμπεριληφθεί η Τουρκία στην ειδική λίστα παρακολούθησης του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για εμπλοκή ή ανοχή σοβαρών παραβιάσεων της θρησκευτικής ελευθερίας.

«Τούρκοι. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί συνέχισαν να διαδίδουν εκφράσεις αντισημιτισμού και ρητορικής μίσους και δεν σημειώθηκε πρόοδος κατά τη διάρκεια του έτους για την κατάργηση του νόμου περί βλασφημίας... Σε αρκετές περιπτώσεις το 2019, οι θρησκευτικοί και πολιτιστικοί χώροι των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων,συμπεριλαμβανομένων πολλών νεκροταφείων, αντιμετώπισαν σοβαρές ζημιές ή καταστροφές... », γράφει η αμερικανική έκθεση.

Η αδίστακτη εισβολή του Ερντογάν σε κάθε χώρα πιστεύεται από ορισμένους ότι αντικατοπτρίζει το όραμά του για μια ένδοξη, νεο-οθωμανική αυτοκρατορία.

Άλλοι ειδικοί έχουν την τάση να βλέπουν ως κίνητρό του την θρησκεία, ενώ τον ίδιο τον θεωρούν παν-ισλαμιστή. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ανεχθεί υπερβολικά τις εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς του Ερντογάν.


Ίσως ήρθε η ώρα για επανεκτίμηση και αποκατάσταση μιας πολιτικής των ΗΠΑ που δεν είχε συμβιβαστεί έναντι της Τουρκίας,αναφέρει μεταξύ άλλων η ισραηλινή εφημερίδα.

Εμείς ρωτάμε πόσος καιρός απαιτείται να παρέλθει για να κατανοήσει η διεθνή κοινότητα τον εγκληματικό χαρακτήρα του τουρκικού καθεστώτος, που επαναλαμβάνει γενοκτονίες ξανά και ξανά.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις