Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

(ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ) - Μαρτυρία σοκ για την 10χρονη Μαρκέλλα: «Την είχαν με χειροπέδες» – «Μου είπε ότι την πείραξαν»

Μια σοκαριστική μαρτυρία για την 10χρονη Μαρκέλλα από την Κατερίνα Σεραφημίδου, την γυναίκα που την βρήκε μαζί με τον Γιώργο Οικονόμου στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η κ. Σεραφημίδου κάθισε μαζί με τη μικρή Μαρκέλλα μέχρι να έρθει η αστυνομία και προσπαθούσε να την ηρεμήσει. Το 10χρονο κοριτσάκι της είπε πως την άφησε κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων η ίδια γυναίκα η οποία την πήρε.
Επίσης της αποκάλυψε πως όσο την κρατούσαν της φορούσαν χειροπέδες ενώ η Μαρκέλλα ανέφερε πως την πείραξαν και πως πονούσε χωρίς ωστόσο να προβεί σε άλλες λεπτομέρειες, με την αστυνομική έρευνα να αναμένεται να δώσει φως σε αυτή την περίεργη υπόθεση.

Στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα η 10χρονη Μαρκέλλα, η οποία εντοπίστηκε νωρίτερα το πρωί σε περιοχή της Καλαμαριάς, βάζοντας τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισή της. Η ανήλικη βρέθηκε λίγο πριν από τις 9 το πρωί στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά, κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων.
Σύμφωνα με μαρτυρία περιοίκου που την πλησίασε και συνομίλησε μαζί της, αφού αναγνώρισε ότι επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, η 10χρονη περιπλανιόταν στο δρόμο με τον σχολικό σάκο στους ώμους της. Κατά την ίδια μαρτυρία, μοναδική της επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της. Επί τόπου κλήθηκε η αστυνομία η οποία παρέλαβε το κοριτσάκι, ενώ ειδοποιήθηκε η μητέρα της που με ανακούφιση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αίσια έκβαση της περιπέτειας της κόρης της.
Μάλιστα, φορούσε τη σχολική της τσάντα. Και έτσι, κάποιοι -προτού αντιληφθούν ποιο ήταν το κοριτσάκι- έσπευσαν να αστειευτούν μαζί της που κουβαλούσε την τσάντα της πρωί του Σαββάτου με κλειστά τα σχολεία. «Σε πρώτη φάση μου είπε “μην παίρνετε το 100“» αναφέρει ο άνδρας που είδε τη μικρή Μαρκέλλα, σχετικά με το τι είπε εκείνη όταν αντιλήφθηκε ποια είναι, στο thestival.gr.

Ο Γιώργος Οικονόμου είναι ο άνθρωπος που βρήκε την 10χρονη Μαρκέλλα μπροστά σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Μαρκέλλα ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να μην ενημερώσει την Αστυνομία.
“Έτρωγα το πρωινό μου και το κοριτσάκι αυτό με τη σχολική τσάντα, ερχόταν από το βάθος από το Μέγαρο Μουσικής. Έδειχνε κουρασμένο κάπως, έτσι όπως την είδα με τη σχολική τσάντα, τη σταμάτησα και της είπα δεν έχει σχολείο σήμερα, πού πας. Μου απάντησε ότι ήθελε να πάει σπίτι. Την ρώτησα που μένει και μου είπε στην οδό Καισαρείας. Εγώ είχα δει στην τηλεόραση το Amber Alert. Την ρώτησα πώς τη λένε, μου είπε Μαρκέλλα και επειδή το Μαρκέλλα μου είχε αποτυπωθεί, την σταμάτησα. Περνούσε μια φίλη μου και της είπα να της κάνει παρέα μέχρι να πάρω το 100. Το κοριτσάκι σε πρώτη φάση μου είπε να μην πάρω το 100. Τώρα αυτό τι σημαίνει δεν ξέρω. Ας το βρει η αστυνομία αυτό” περιέγραψε.

Όπως έγινε γνωστό, δε, από αστυνομικές πηγές, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες η ανήλικη θα δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων για να «φωτίσει» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε αλλά και να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα, με βασικότερο αυτό για το πού βρισκόταν όλες αυτές τις ώρες που αγνοείτο η τύχη της, έτσι ώστε να διακριβωθεί εάν υπάρχει εμπλοκή προσώπου ή προσώπων και εάν στοιχειοθετούνται εις βάρος τους ποινικά αδικήματα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν ήδη την κατάθεση συμμαθητή της 10χρονης που την συνόδευε κατά την επιστροφή της από το σχολείο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, οπότε χάθηκαν τα ίχνη της.
Σύμφωνα με την κατάθεσή του ανήλικου, μία γυναίκα με κόκκινα μαλλιά φώναξε το όνομα της Μαρκέλλας και ζήτησε να την ακολουθήσει. Η εξαφάνισή της, που απασχόλησε τις τελευταίες ώρες το πανελλήνιο, προκάλεσε την κινητοποίηση και του «Χαμόγελου του Παιδιού» που ενεργοποίησε επείγουσα ανακοίνωσή αναζήτησης της μαθήτρια του Δημοτικού. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της, εκτός από τις Αρχές, συμμετείχε πλήθος εθελοντών ενώ η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες κοινοποιήσεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η μαθήτρια εξαφανίστηκε την Πέμπτη το μεσημέρι, καθώς επέστρεφε στο σπίτι της από το σχολείο, τα οποία μάλιστα έχουν μεταξύ τους μόλις 200 μέτρα απόσταση.
Η μικρή Μαρκέλλα, επέστρεφε στο σπίτι της μαζί με έναν συμμαθητή της, όταν κάποια στιγμή άκουσε μια γυναίκα να τη φωνάζει. Σύμφωνα με τον συμμαθητή της, η 10χρονη φάνηκε να ήξερε τη γυναίκα που τη φώναξεπήγε κοντά της και απομακρύνθηκε μαζί της κρατώντας την από το χέρι.
Ο ίδιος, περιέγραψε στην αστυνομία τη γυναίκα που είδε, λέγοντας πως είναι περίπου 30-35 χρονών, σχετικά λεπτό σωματότυπο, μαύρο κολάν σορτς, μαύρη μπλούζα και κόκκινα μαλλιά, για τα οποία η Αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο να είναι περούκα.
Σύμφωνα με το Amber Alert, η Μαρκέλλα που έχει καστανά μάτια και μαλλιά, φορούσε μαύρο κολάν, λευκή κοντομάνικη μπλούζα με τρία καφέ αρκουδάκια, μαύρα παπούτσια και κρατούσε την γαλάζια σχολική τσάντα της με λουλούδια.
«Ο συμμαθητής της μου είπε ότι τη γυναίκα την είχε ξαναδεί» λέει η θεία της Μαρκέλλας
Μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η θεία της Μαρκέλλας απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο συμμαθητής της 10χρονης άλλη εικόνα της έδωσε στην αρχή και άλλη αργότερα, πιθανόν επηρεασμένος από την εξαφάνισή της.

«Μου έλεγε ότι τις ακολούθησε και τις είδε να μπαίνουν σε μια οικοδομή, κάτι το οποίο αργότερα δεν υποστήριξε. Μου είπε ότι τη γυναίκα αυτή την είχε ξαναδεί στο πάρκο που πήγαινε με τη Μαρκέλλα και μάλιστα μόνη της χωρίς παιδί. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι κατέθεσε στις Αρχές».
Στη ζωντανή σύνδεση ήταν και ο αδελφός της αγνοούμενης μαθήτριας Χρήστος Βεράμης. Όπως είπε, μαζί με φίλους ερεύνησε όλη την περιοχή και πήγαν και σε καταστήματα να δουν υλικό από κάμερες.
Η κοινωνική λειτουργός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» Σία Κακαρούμπα, ανέφερε πως η ενεργοποίηση του συναγερμού καθυστέρησε αρκετές ώρες λόγω ασυνεννοησίας των Αρχών.
Οι πληροφορίες που έφτασαν στην εκπομπή ήταν αρκετές. Κάποιες από αυτές κρίνονται ως ιδιαίτερα σοβαρές και θα δοθούν στις Αρχές για περαιτέρω έρευνα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις