Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Μπορέλ: Ανησυχούμε για την κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία

Την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά τη
συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων , στο οποίο συμμετείχε και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.
Συγκεκριμένα, ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε: «Ανησυχούμε για την κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Συμφωνήσαμε για την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση έτσι ώστε να επιστρέψουμε σε μια πραγματική συνεργασία. Υπήρξαν ορισμένα γεγονότα τις τελευταίες ημέρες, είναι σε γνώση μας».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μπορέλ σημείωσε ότι «ο Υπουργός Εξωτερικών των HΠΑ λαμβάνει υπόψη την κατάσταση στη Μεσόγειο αλλά κυρίως σε σχέση με την κατάσταση στη Λιβύη», ενώ ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι «η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο χειροτερεύει. Η Ελλάδα και η Κύπρος εκφράζουν παράπονα ότι υπάρχουν γεωτρήσεις πολύ κοντά στις ακτογραμμές τους».
Επιπροσθέτως, τονίστηκε ότι στο επόμενο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ θα τεθεί το ζήτημα της σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία «λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πτυχές της πολύπλοκης σχέσης».
Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε ότι ΕΕ και ΗΠΑ εστίασαν στον στρατηγικό διάλογο σε θέματα κλειδιά τόσο για ΕΕ τόσο και για ΗΠΑ και τόνισε ότι η υπερατλαντική συνεργασία είναι πολύ ισχυρή.
Στην ατζέντα του Συμβουλίου βρέθηκαν επίσης η Κίνα, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, η Ουκρανία αλλά και ο κορονοϊός με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο να υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα διεθνούς συνεργασίας από τον κορονοϊό».
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις