Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Η ΝΔ σφίγγει τον πολιτικό κλοιό γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ

Κωδικός «παρακράτος Τσίπρα- Παππά»- Δεν σχεδιάζει όμως ειδικό δικαστήριο

Στο πολιτικό στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας θα παραμείνει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς από το κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν
απορρίψει ως θέατρο τα περί αποστάσεων από το στενό συνεργάτη του Νίκο Παππά μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον Ισραηλινό επιχειρηματία Σαμπύ Μιωνή.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Όμως επί του παρόντος τουλάχιστον στο Μαξίμου δεν έχουν πρόθεση να κινήσουν ποινικές διαδικασίες κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στο πολιτικό διακύβευμα και συνεχίζοντας να καλούν τον κ. Τσίπρα είτε να διαγράψει τον κ. Παππά είτε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για ύπαρξη παρακράτους, το οποίο όπως τονίζουν σε όλους τους τόνους από τη ΝΔ αποδεικνύεται πως ήταν εν γνώσει κορυφαίων υπουργών.

Δεδομένου βέβαια ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε εξαρχής απειλήσει τον κ. Τσίπρα πως θα τον πάει μέχρι τέλους, ενώ το σαμαρικό στρατόπεδο είχε πιέσει στην προανακριτική να έμπαινε στο κάδρο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τίθεται το ερώτημα εάν θα υπάρξουν νέες εσωκομματικές πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Η γραμμή όμως της ΝΔ είναι πως ο κ. Τσίπρας έχει πολιτική ευθύνη και αυτό είναι το μείζον ζήτημα. Για ο,τιδήποτε άλλο, αρμόδια είναι η προανακριτική.

Ουσιαστικά η ΝΔ καλλιεργεί την εικόνα πως ο κ. Τσίπρας δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε την ύπαρξη ενός παρακράτους, το οποίο γνώριζε ο πιο στενός συνεργάτης του.

Στην Κουμουνδούρου βέβαια μετά τις πιέσεις της κυβέρνησης δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αναλάβει ο κ. Παππάς προσωπική πολιτική ευθύνη. Αυτό δε σημαίνει άδειασμα, εκτιμούν στη ΝΔ, πάντως ο «λοχαγός» του κ. Τσίπρα βρίσκεται στο επίκεντρο μουρμούρας. Και κατά τους γαλάζιους, ό,τιδήποτε αφορά τον κ. Παππά, αντανακλά και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στην προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο περί παράνομης ηχογράφησης Μιωνή, από τη ΝΔ επαναλαμβάνουν και υπενθυμίζουν ότι επί ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσπιστεί διάταξη για σύννομη χρήση ηχογραφημένων συνομιλιών, με στόχο της τότε κυβέρνησης να αξιοποιήσει τη λίστα Λαγκάρντ. Την παραμονή των εκλογών του 2019 η διάταξη αυτή καταργήθηκε, με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τότε η ΝΔ είχε μάλιστα κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ πως άλλαζε στο παρά πέντε τον Ποινικό Κώδικα. Και αφού η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές του Ιουλίου, το Νοέμβριο του 2019, κατάργησε τις αλλαγές του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέροντας μεταξύ άλλων και την εν λόγω διάταξη, την οποία είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, λένε γαλάζια στελέχη, είναι απολύτως σύννομη η κατάθεση της ηχογραφημένης συνομιλίας από τον κ. Μιωνή στην προανακριτική.

ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις