Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Νοσοκομείο Σύρου: “Αλλοδαποί οι τέσσερις ασθενείς με covid19 – Βρίσκονται σε καραντίνα και είναι σε καλή κατάσταση”

Επιτέλους, ένας επίσημος φορέας πήρε θέση και ενημέρωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σύρου για τα κρούσματα covid-19, τα οποία έχουν εντοπιστεί τα τελευταία 24ωρα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Κατόπιν ενημέρωσης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης περιστατικών Covid-19, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου “Βαρδάκειο και Πρώιο”, πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τους κατοίκους της Σύρου για τις τέσσερις περιπτώσεις κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στο νησί, παρά το γεγονός ότι καμία εξ αυτών δε νοσηλεύτηκε στην υγειονομική ομάδα του νησιού.
  1. Σε δειγματοληπτικό έλεγχο για Covid-19 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, τέσσερις αλλοδαποί επιβάτες πτήσεων προερχόμενων από εξωτερικό, βρέθηκαν θετικοί. 
  2. Πρόκειται για ασυμπτωματικούς ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας. Διενεργήθηκε η ιχνηλάτηση επαφών των ασθενών, από τις ίδιες Αρχές, και παραμένουν άπαντες σε καλή κατάσταση. Επιπλέον, οι στενές επαφές τους είναι σε καλή κατάσταση και αρνητικοί.
  3. Εδόθη εντολή στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου να διενεργήσει τον έλεγχο για την εξέλιξη της υγείας των ασθενών και του συνόλου των στενών επαφών τους, αύριο Κυριακή 28.6.2020. 
  4. Ουδείς θετικός ασθενής σε Covid-19 έχει νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, πλην ενός την 24.3.2020.
  5. Η Διοίκηση της ΟΝΕΧ, σε στενή συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων και τις τοπικές Αρχές, έχει εκπονήσει πρωτόκολλο άμεσων ενεργειών σε περίπτωση ανίχνευσης κρούσματος, από την αρχή της πανδημίας, και τηρήθηκε ευλαβικά. Ενδεικτικά, και όχι περιοριστικά, περιλαμβάνει την άμεση καραντίνα υπόπτου κρούσματος, ιχνηλασιμότητα επαφών και τεστ σε όλο το προσωπικό που ήρθε σε επαφή ή ανήκει στο ίδιο συνεργείο. Η Διοίκηση του ναυπηγείου ακολουθεί επακριβώς τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες Αρχές και έχει προτάξει από την πρώτη στιγμή την διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας.
  6. Τα θετικά κρούσματα εμφανίστηκαν μετά την άρση της καραντίνας, όταν η Χώρα έχει ανοίξει πλέον τα σύνορα της, και συνίσταται η διατήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και αποφυγής συγχρωτισμού.
Με εκτίμηση,

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις