Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Οι χλιδάτες διακοπές του “μαϊμού” γιατρού - Πώς έτρωγε τα λεφτά των θυμάτων του σε Μύκονο και Σαντορίνη

Των Α. Κανδύλη, Δ. Πανανού και Π. Σουρέλη,

Τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, όπου συγκεντρώνεται η αφρόκρεμα του διεθνούς τζετ σετ, επέλεγε για τις διακοπές του ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης,
ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα και άλλα τόσα ονόματα, που σήμερα βρίσκεται προφυλακισμένος με την κατηγορία ότι ευθύνεται για τον θάνατο ανήλικων παιδιών που έπεσαν θύματα των δήθεν ιατρικών γνώσεών του. Σε κάποιες από αυτές τις ξέγνοιαστες ημέρες, πίσω στον Ιούλιο του 2007, ο εμφανιζόμενος στους ασθενείς του ως δρ Νικόλαος Κοντός περπατά ανέμελος στο Ημεροβίγλι και στα Ματογιάννια φορώντας ροζ, φυστικί ή κοραλλί πουκάμισο και συνδυάζοντάς το πάντα με λευκό λινό παντελόνι. Έχει για συντροφιά του τη μέλλουσα σύζυγό του, αλλά και τον λογιστή του. Ο ίδιος παρουσιάζεται ως γιατρός, καθώς “ξεδιπλώνει” το ευρηματικό του σχέδιο, ενώ η κατσαρομάλλα ξανθιά γυναίκα συστήνεται ως κόρη του εφοπλιστή Λιβανού.

Ουδείς αμφισβητεί τότε την ταυτότητα του ζεύγους. Εξάλλου, τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, με τα οποία ο άνδρας πληρώνει τα ποτά, αλλά και το πεντάστερο ξενοδοχείο όπου διαμένει στη Μύκονο, αποδεικνύουν τη μεγάλη οικονομική επιφάνειά του. Ακολουθούν ανάλογες χλιδάτες διακοπές στη Σαντορίνη, όπου το ζεύγος απολαμβάνει αρκετά απογεύματα το ηλιοβασίλεμα στην καλντέρα. Μετά από αρκετά χρόνια, θα αποδειχθεί ότι ο άνδρας με το φουσκωμένο πορτοφόλι έτρωγε σε εκείνες τις διακοπές τα χρήματα των θυμάτων του και πως η μέλλουσα σύζυγός του δεν ήταν γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, αλλά ενός φτωχού ζευγαριού από την Αλβανία.

Τον Νοέμβριο του 2007 το ζευγάρι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και Αρχαγγέλων στην Κάντζα και ακολούθησε μεγάλο πάρτι σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου στα νότια προάστια της Αττικής. Η δεξίωση του γάμου, όπως αποκαλύπτει το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει στη διάθεσή της η Realnews, κόστισε 28.000 ευρώ.


Ο ψευτογιατρός κατάφερε να ζει σαν κροίσος χάρη στα κέρδη που αποκόμιζε από τα ανώνυμα, αλλά, κυρίως, από τα επώνυμα θύματά του. Ένα από αυτά ήταν ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, που τον έχει σύρει στα δικαστήρια καταγγέλοντάς τον για απάτη δεκάδων εκατομμυρίων. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας συνάντησε για πρώτη φορά τον Κοντοστάθη το 2003 σε ξενοδοχείο, έπειτα από παραίνεση συνεργατών του. Ο Κοντοστάθης εμφανιζόταν ως ο άνθρωπος με τις υψηλές πολιτικές και επιχειρηματικές διασυνδέσεις στην Αμερική που προσέφερε ποικίλες υπηρεσίες, από την επίλυση νομικών θεμάτων μέχρι την πραγματοποίηση επενδύσεων “μαμούθ”. Προκειμένου να πείσει τον επιχειρηματία για τις ισχυρές διασυνδέσεις του, εμφάνισε e-mail του πρώην υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Φρανκ Καρλούτσι και του δισεκατομμυριούχου Ντέιβιντ Ρουμπενστάιν, οι οποίοι δήθεν στήριζαν με πολιτική επιρροή αλλά και δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ένα τεράστιο project στην Κίνα.

Τον Οκτώβριο του 2007 ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς ταξίδεψε στην Κίνα μαζί με δικηγόρους αλλά και με τον Κοντοστάθη, καθώς ο τελευταίος τού είχε υποσχεθεί, με τις ευλογίες της Αμερικής, την υλοποίηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου αξίας 100 δισ. δολαρίων. Στην επιστροφή, ο κ. Κοντομηνάς ενημερώθηκε ότι το κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του ταξιδιού δεν καλύφθηκε από την CIA, όπως του είχε πει ο Κοντοστάθης, αλλά από την τσέπη του επιχειρηματία.

Ο επιχειρηματίας άρχισε να αμφιβάλλει για τον συνομιλητή του. Τον κάλεσε στη σουίτα του έβδομου ορόφου ξενοδοχείου στο Καβούρι και του ζήτησε εξηγήσεις. Όπως αναφέρουν πηγές καλά ενημερωμένες για εκείνη τη συνάντηση, ο Κοντοστάθης επέμενε ότι το σχέδιο προχωρά κανονικά και πως οι Κινέζοι ήταν πολύ ικανοποιημένοι από τη συνάντησή τους. Σύμφωνα με όσα λέγονται εκείνη τη στιγμή επενέβη μέλος της ασφάλειας του επιχειρηματία και έριξε ένα δυνατό χαστούκι στον Κοντοστάθη, επισημαίνοντάς του ότι η πραγματική του ταυτότητα έχει αποκαλυφθεί. Ο ψευτογιατρός αναγκάστηκε να ομολογήσει και ο επιχειρηματίας τού ζήτησε να φύγει, λέγοντάς του ότι θα τα πουν στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα καταγγελίες, ο Κοντοστάθης δεν εκμεταλλευόταν μόνο τον πόνο των ασθενών και των οικογενειών τους, αλλά έστρεφε το βλέμμα του σε οτιδήποτε μπορούσε να του αποφέρει χρήμα. Επικαλούμενος πάντα τις υψηλές γνωριμίες του, ακόμα και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε να μεσολαβήσει για την αγοροπωλησίας οικοπέδου 1.200 στρεμμάτων στην Κρήτη, κοντά στη Φαιστού Ηρακλείου. Ο ιδιπκτήτης του οικοπέδου περιγράφει στη Realnews πώς ο Κοντός επιχείρησε να καταχραστεί την περιουσία του. Ο ίδιος συνάντησε τον Κοντοστάθη στο ιατρείο γνωστού του νευροχειρούργου, ο οποίος ήταν αυτός που αργότερα κατήγγειλε τη δράση του ψευτογιατρού.

“Είχα ένα πρόβλημα με τον χαρακτηρισμό ακινήτου μου και είχα ανέβει στην Αθήνα, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, για να καταθέσω κάποια χαρτιά. Μου το είχαν βγάλει δασικό για μερικές αγριελιές, ενώ έχει μέσα ελαιώνες. Πήγα, λοιπόν, με τον φάκελο να ρωτήσω τι ακριβώς γίνεται. Μετά πέρασα να δω ένα φίλο, ο οποίος είχε κάνει μία επέμβαση στη μητέρα μου στον αυχένα (σ.σ.: ο γιατρός που κατήγγειλε τον Κοντοστάθη). Τον βρήκα στο ιατρείο του. Μαζί του ήταν ο Κοντός. Ξεκίνησα να μιλάω για το ακίνητο. Αυτός άκουγε και στο τέλος προσφέρθηκε να με βοηθήσει. ‘Αν θέλεις, γνωρίζω κάποια πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στην κυβέρνηση και μπορώ να τα βάλω να μεσολαβήσουν. Θα το πάρεις πάλι στη δική σου ιδιοκτησία, κανονικά αγροτικό, και μετά, αν θες, μπορούμε να το πουλήσουμε’, μου είπε”.

“Πέρασε λίγος καιρός και, όταν ξανασυναντηθήκαμε, μου ανέφερε ότι, αν δεν υπέγραφα κάποιο πληρεξούσιο, οι γνωστοί του δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν τη διαδικασία. Στην αρχή ήμουν αρνητικός. Κατάφερε, όμως, και με έπεισε”, λέει ο καταγγέλλων. “Δύο εβδομάδες πριν τον συλλάβουν με πήρε τηλέφωνο ο γνωστός μου και μου είπε: ‘Μάλλον ο Νίκος δεν είναι αυτός που γνωρίζουμε. Ξεκίνα τη διαδικασία ακύρωσης των χαρτιών που υπέγραψες μαζί του’. Εάν δεν τον είχαν συλλάβει, θα είχε καταφέρει να πλαστογραφήσει τα χαρτιά. Θα έκανε το ακίνητο να φαίνεται καθαρό, για να μπορέσει να βρει αγοραστή και να το πουλήσει. Θα πουλούσε αέρα και θα βρισκόμουν σήμερα στα δικαστήρια. Πάντως, δεν τον έκανες για απατεώνα. Δεν μιλούσε πολύ. Πετούσε πού και πού καμιά μεγαλοστομία, αλλά τη μάζευε. Είχε τον τρόπο του. Ακόμη και αν το ξέφευγε κάτι, ήξερε να το καλύψει”, καταλήγει ο ιδιοκτήτης από την Κρήτη.

Πηγή: Realnews


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις