Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Πρόταση ΣΟΚ για τον Χριστό μετά τις διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ

Δεν έχει τελειωμό αυτό που γίνεται...
Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας,
Τζάστιν Ουέλμπι, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου με τον οποίο η δυτική εκκλησία απεικονίζει τον Χριστό!

Συγκεκριμένα, ζήτησε να επανεξεταστεί η εικόνα του Ιησού ως λευκού, στο πλαίσιο του «Black Live Matter»


Eρωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC, σχετικά με το αν ο τρόπος με τον οποίο η δυτική εκκλησία απεικονίζει τον Χριστό πρέπει να τεθεί υπό σκέψη και πιθανόν να αλλάξει στον απόηχο των διαμαρτυριών του κινήματος Black Lives Matter, απάντησε: «Ναι, φυσικά».

Μάλιστα, προσέθεσε πως ο Ιησούς έχει απεικονιστεί διαφορετικά σε κάποιες χώρες.

«Πηγαίνετε στις εκκλησίες τους και δεν βλέπετε έναν λευκό Ιησού, βλέπετε έναν μαύρο Ιησού ή έναν Κινέζο Ιησού ή έναν Ιησού της Μέσης Ανατολής, που είναι φυσικά και ο πιο ακριβής. Βλέπετε έναν Ιησού από τα Φίτζι, βλέπετε έναν Ιησού να απεικονίζεται με πολλούς τρόπους όσοι είναι και οι πολιτισμοί, οι γλώσσες και οι αντιλήψεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε και πολλά! Το αφήνουμε σε εσάς…



ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις