Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Συμμαχία Βρετανίας-Ιταλίας «στην πλάτη» των απαγορεύσεων Μητσοτάκη: Η Ιταλία πλέον δέχεται ελεύθερα Βρετανούς τουρίστες

Συμμαχία Βρετανίας-Ιταλίας «στην πλάτη» των απαγορεύσεων Μητσοτάκη: Η Ιταλία πλέον δέχεται ελεύθερα Βρετανούς τουρίστες
Ανοιχτά τα ιταλικά σύνορα για ΕΕ και Βρετανία, ενώ στην Ελλάδα πρέπει να μείνουν μία βδομάδα καραντίνα


Η Ιταλία ανακοίνωσε πως ανοίγει από σήμερα χωρίς περιορισμούς τα σύνορα για τους Βρετανούς τουρίστες που επιθυμούν να την επισκεφτούν, αφού αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για το ιταλικό κράτος, το οποίο κάνει προσπάθειες να επανεκκινήσει την οικονομία του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Επίσης εκτός από τη Βρετανία άνοιξε τα σύνορα και για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα συνεχίζει να κρατάει κλειστά τα σύνορά της, σκοτώνοντας τον τουρισμό, αφού μέχρι τις 15 Ιουνίου όσοι την επισκέπτοντια θα πρέπει να μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα.

Ακόμα και μετά από τις 15 Ιουνίου θα δέχεται τουρίστες από μόνο 29 κράτη, στα οποία δεν περιλαμβάνεται ούτε η Βρετανία ούτε η Ιταλία.

Πέρυσι επισκέφτηκαν τη χώρα μας 3,5 εκατομμύρια οι Βρετανοί τουρίστες και έφεραν στην ελληνική οικονομία τουλάχισοτν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.


Ο υπεύθυνος της ιταλικής επιτροπής τουρισμού σε Βρετανία και Ιρλανδία, Flavio Zappacosta, αναφέρει:

«Ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί σημαντικό πυλώνα της ιταλικής οικονομίας και προχωρούμε σε επανεκκίνησή του με τη μέγιστη σοβαρότητα εφόσον κάτι τέτοιο είναι ασφαλές.

Γνωρίζουμε ότι η Ιταλία είναι δημοφιλής στους Βρετανούς και ελπίζουμε να τους εμπνεύσουμε να ξεκινήσουν να σχεδιάζουν τις διακοπές τους και να κάνουν κρατήσεις στη χώρα μας».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις