Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Συρία: Κόλαση στην Χάμα - Τουλάχιστον εννέα νεκροί - Το Ισραήλ χτύπησε βάση των Ιρανών Αλ Κουντς (βίντεο)

Συρία: Κόλαση στην Χάμα - Τουλάχιστον εννέα νεκροί - Το Ισραήλ χτύπησε βάση των Ιρανών Αλ Κουντς (βίντεο)
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Τουλάχιστον εννέα άνδρες, ανάμεσά τους τέσσερις Σύροι, σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη στις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στην κεντρική Συρία, σε περιοχή ελεγχόμενη από τον συριακό Στρατό και τους Ιρανούς Αλ Κουντς.

«Τουλάχιστον 9 μαχητές σκοτώθηκαν στα πλήγματα, ανάμεσά τους τέσσερις Σύροι», ενώ η εθνικότητα των υπολοίπων πέντε δεν είναι ακόμη γνωστή, ανέφερε η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία δεν ήταν επίσης σε θέση να διευκρινίσει αν οι Σύροι μαχητές ήταν ενταγμένοι «στις δυνάμεις του καθεστώτος ή στις ιρανικές δυνάμεις».





Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ακόμη πως ο απολογισμός «θα μπορούσε να γίνει βαρύτερος», καθώς υπάρχουν επίσης «τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί πως 12 χλμ. μακριά από την βάση βρίσκεται ένα ρωσικό σύστημα S-400 το οποίο όμως δεν αντέδρασε, δείγμα πως υπάρχει μια συμφωνία Μόσχας-Τελ Αβίβ να επιτρέπουν οι Ρώσοι τα ισραηλινά «χειρουργικά» πλήγματα από αέρος.
BREAKING - Possible airstrikes hitting targets near in right now.

Reports of AD fire in response.
The have hit many times over the years, but tonight's strikes appear to have been particularly heavy.

Worth noting too that (1) maintains an S-400 system ~12km from & has 3-4 S-300 systems in the area too.
Προβολή εικόνας στο Twitter
40 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Νωρίτερα, κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε επίθεση πυραύλων άγνωστης προέλευσης σε μια πόλη στη βορειοδυτική επαρχία Χάμα.
.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι πύραυλοι έπληξαν τα προάστια της πόλης Μασγιάφ. Το Ισραήλ έχει εντείνει τους τελευταίους δύο μήνες τις επιθέσεις σε ύποπτους ιρανικούς στόχους στο έδαφος της Συρίας.

"Οι επιδρομές είχαν στόχο εργοστάσια όπλων και ένα επιστημονικό κέντρο για την κατασκευή πυραύλων εδάφους - εδάφους μικρού βεληνεκούς" στην περιοχή Μασγιάφ στα δυτικά προάστια της επαρχίας Χάμα", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, κάνοντας λόγο για "νεκρούς".

Ερωτηθείσα για την πυραυλική επίθεση, μια εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Δυτικές πηγές πληροφοριών τονίζουν ότι το Ισραήλ έχει κλιμακώσει τις επιδρομές στη Συρία σε μια περίοδο που η προσοχή του κόσμου βρίσκεται στην πανδημία του κορωνοϊού.

Πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν εδραιώσει την παρουσία τους κοντά στο Μασγιάφ, όπου διατηρούν βάσεις, στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης παρουσίας σε όλη τη ελεγχόμενη από την κυβέρνηση Συρία.

Εκτός από τους Ιρανούς Αλ Κουντς, στην περιοχή δρα και η σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Το Ισραήλ έχει αναγνωρίσει ότι έχει πραγματοποιήσει πολλές επιδρομές στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 2011, θεωρώντας την παρουσία του Ιράν μια στρατηγική απειλή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μεσγιάφ μπαίνει στο στόχαστρο της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Η Δαμασκός έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το Ισραήλ ότι βομβαρδίζει εγκαταστάσεις Ιρανών και θέσεις της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου στην περιοχή.

Τον Απρίλιο του 2019 αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή είχαν στοιχίσει τη ζωή σε «Ιρανούς μαχητές», κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αφότου ξέσπασε η σύρραξη στη γειτονική Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και των συμμάχων του, ειδικά του Ιράν και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ορκισμένων εχθρών του εβραϊκού κράτους. Το Ισραήλ πολύ σπάνια επιβεβαιώνει ότι προχωρά σε αυτές τις επιδρομές, διαμηνύει πάντως συχνά ότι δεν θα επιτρέψει η συριακή επικράτεια να μετατραπεί σε προγεφύρωμα της Τεχεράνης κάτι που εν τέλει έχει γίνει.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις