Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020

ΒΑΡΑΜΕ με Αληθινά Πυρά μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης... !! Στα κάγκελα Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία για την επερχόμενη σύγκρουση!

Στην πλέον συμβολική κίνηση των τελευταίων μηνών προχωρούν τις επόμενες ημέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις. Στόλος και Πολεμική Αεροπορία «κλειδώνουν»
τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης και προχωρούν σε άσκηση με πραγματικά πυρά και συμμετοχή πλοίων αλλά και μαχητικών.

Επισφραγίζουν με αυτόν τον τρόπο τη σταθερή και ισχυρή παρουσία τους στην περιοχή το τελευταίο διάστημα και διαμηνύουν στην Άγκυρα ότι η Αθήνα είναι αποφασισμένη να εξασκήσει πλήρως τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αναφέρει τo newpost.gr.

Για πρώτη φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με πυρά στη συγκεκριμένη περιοχή για την οποία πλέον η Τουρκία εγείρει ανοιχτές αξιώσεις απειλώντας με έρευνες αλλά ακόμα και με γεωτρήσεις. Άλλωστε, μόλις πριν από ένα 24ωρο ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πέταξε το προσωπείο της δήθεν διάθεσης για διάλογο και απείλησε ότι κανένας δεν μπορεί να σταματήσει τα τουρκικά ερευνητικά και γεωτρύπανα.

Τόσο το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό όσο και η Πολεμική Αεροπορία έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στο «τόξο» Καστελόριζο-Κάρπαθος-Κρήτη και έχουν αναπροσαρμόσει τόσο τον εκπαιδευτικό όσο και τον επιχειρησιακό τους σχεδιασμό συμπεριλαμβάνοντας όλο και περισσότερο τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σταθερά τα πλοία του Στόλου πλέουν από το σύμπλεγμα της Μεγίστης έως και το Λιβυκό Πέλαγος όπου άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται και η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΕΙΡΗΝΗ». Επιπλέον, τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας - όχι μόνο από τις Πολεμικές Μοίρες της Σούδας - πετούν στην περιοχή. Όλο και πιο συχνά μάλιστα μαζί τους πετά και ένα ιπτάμενο ραντάρ Erieye το οποίο με το πανίσχυρο ραντάρ του δίνει τη δυνατότητα για πλήρη εικόνα στον αέρα σε ακτίνα άνω των 450 χιλιομέτρων.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις