Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

video - Ο Κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο κύμα μέτρων στήριξης

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι "παρούσα", για να φέρει στην πρώτη γραμμή, εφόσον αυτό απαιτηθεί, μέτρα για την πρόσθετη στήριξη των δυνάμεων της
παραγωγής, έστειλε ο πρωθυπουργός. Μιλώντας στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους επιχειρηματίες να σταθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και να επιτελέσουν το κοινωνικό καθήκον τους. Να στηρίξουν, δηλαδή, τους εργαζόμενους στον κλάδο και τις οικογένειές τους, καθώς η κίνηση αυτή είναι, όπως επεσήμανε, στήριξη και προς τη χώρα.

"Με την πολιτική μας καταφέραμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με ύφεση σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Γνωρίζουμε ότι το δεύτερο τρίμηνο θα είναι χειρότερο. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι αν δεν είχαμε πάρει όλα αυτά τα μέτρα, που αθροίζουν συνολικά σε ένα ποσό που φτάνει τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ, η κατάσταση στην πραγματική οικονομία, στις επιχειρήσεις και στον κόσμο της εργασίας θα ήταν πολύ χειρότερη...Έχουμε εφεδρείες να ρίξουμε στη μάχη εφόσον αυτό είναι απαραίτητο. Είμαστε εδώ, για να δούμε εάν χρειάζεται πρόσθετη στήριξη των δυνάμεων της παραγωγής. Και αν αυτή είναι απαραίτητη, πιστεύω προς τα τέλη Ιουλίου, δε θα διστάσουμε να τη δώσουμε...Αυτή η κυβέρνηση αφουγκράζεται τις δυνάμεις της αγοράς", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.



"Ένα μεγάλο μέρος της φετινής τουριστικής κίνησης έχει ήδη απολεσθεί...Γνωρίζουμε πολύ καλά τι έγινε αυτούς τους τρεις μήνες και γνωρίζουμε ότι ο πήχης των προσδοκιών εξ’ ορισμού είναι ένας πήχης χαμηλός. Η συμμετοχή του τουρισμού στον εθνικό πλούτο θα είναι συρρικνωμένη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ελληνικός τουρισμός σημειώνει επί χρόνια μία δυναμική ανοδική πορεία. Υπάρχουν δυνάμεις, για να μπορέσουμε να αντέξουμε αυτή τη δύσκολη χρονιά. Το κράτος στέκεται δίπλα σας και είμαι απολύτως σίγουρος ότι και εσείς θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και θα επιτέλεσε τον κοινωνικό σας ρόλο. Σήμερα κρίνεται κάτι πολύ περισσότερο από το αν είστε το 20% του ΑΕΠ της Πατρίδας. Σας καλώ και εσείς να ανταποκριθείτε στο μερίδιο της ευθύνης που έχετε ως ο αναμφισβήτητα ηγετικός κλάδος της οικονομίας. Στηρίζοντας έμπρακτα κάθε εργαζόμενος στον τουρισμό και την οικογένειά του, μέσω αυτού στηρίζετε την πατρίδα...Η πολιτική μας υπηρετεί δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες. Να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να διαφυλάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Ο δεύτερος στρατηγικός στόχος είναι να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από την επιτυχή διαχείριση της οικονομικής κρίσης, ώστε ο τουρισμός να ανασυνταχθεί και να επανέλθει δυναμικά στην ανάπτυξη από τις αρχές του 2021...", σημείωσε ο πρωθυπουργός, καλώντας τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, μεταξύ άλλων:

-Το πρώτο θύμα του ιού σε ολόκληρο τον κόσμο είναι ο τουρισμός. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση εδώ και 70 χρόνια. Είναι μία κρίση συμμετρική που χτυπάει όλες τις χώρες και όλους τους κλάδους...


-Ο πανίσχυρος κινητήρας του τουρισμού ξεκινά προσεκτικά την επανεκκίνηση...



-Πάνω από όλα βάζουμε την υγεία όλων και έχουμε διάθεση το φετινό καλοκαίρι να γίνει ο πρόλογος των επιτυχιών...Μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Ας πάρουμε όλοι μία βαθιά ανάσα. Ας αξιοποιήσουμε το χρόνο που έχουμε, ώστε το σχέδιο για την επόμενη δεκαετία του τουρισμού να διορθώσει πολλές από τις χρόνιες παθογένειες...

-Η κυβερνητική επιλογή που έγινε στα μέσα του Μαρτίου, να ανασταλεί πλήρως η λειτουργία ολόκληρων τομέων της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής, υπήρξε μία επιλογή απόλυτα συνειδητή...Το είχαμε συζητήσει ότι οι κλάδοι, όπως ο τουρισμός, θα πλήρωναν ένα τίμημα εξαιρετικά βαρύ αλλά πρόσκαιρο... εκείνες τις ώρες η προτεραιότητα ήταν μία. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας, η ζωή των Ελλήνων και η θωράκιση του συστήματος της υγείας...

Τον Ιούλιο οι ανακοινώσεις για την προκαταβολή φόρου
Ο πρωθυπουργός έδειξε προς την κατεύθυνση του Ιουλίου όσον αφορά στις ανακοινώσεις για το ζήτημα της προκαταβολής φόρου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες κινήσεις στο εργαλείο που λέγεται ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

"Είμαστε μία κυβέρνηση που μας αρέσει να υλοποιούμε μέτρα, έχοντας πραγματικά στοιχεία στη διάθεσή μας και δεν μας αρέσει να εντυπωσιάζουμε. Μας ενδιαφέρει να είμαστε αποτελεσματικοί και για αυτό και ο υπουργός Οικονομικών έχει δεσμευτεί ότι και στο ζήτημα της προκαταβολής φόρου, που απασχολεί όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι παρεμβάσεις θα γίνουν και θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο. Όταν θα έχουμε στη διάθεση μας όλα τα στοιχεία. Και βεβαίως είμαστε εδώ, για να εξετάσουμε πιθανούς τρόπους, για να βελτιώσουμε και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, έχοντας στη διάθεσή μας τα πραγματικά στοιχεία από το πόσες επιχειρήσεις όντως επέλεξαν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες αυτού του προγράμματος", επεσήμανε.




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις