Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Κλείνουν σήμερα (και) το Σύνταγμα για τον «μεγάλο περίπατο» της ταλαιπωρίας & της σπατάλης

Κλείνουν σήμερα (και) το Σύνταγμα για τον «μεγάλο περίπατο» της ταλαιπωρίας & της σπατάλης
Δύσκολες αναμένεται να είναι από αύριο οι μετακινήσεις προς το κέντρο της Αθήνας, αφού σήμερα το βράδυ θα ξεκινήσουν τα έργα στην κάτω πλευρά της
πλατείας Συντάγματος, με τον Δήμο Αθηναίων να προτείνει εναλλακτικές διαδρομές, οι οποίες είναι χρονοβόρες και κοστοβόρες.

Από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουνίου ξεκινούν οι παρεμβάσεις στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος και τίθενται σε ισχύ και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που υποτίθεται ότι θα επιτρέπουν την ομαλή διέλευση όλων των οχημάτων κάτι που μέχρι σήμερα μάλλον αγανάκτηση και κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει προκαλέσει.


Μάλιστα εκτός αυτού, πρόσφατα ήρθαν στην επιφάνεια και οι απίστευτες σπατάλες(;) πολλών εκατομμυρίων ευρώ για... ζαρντινιέρες και δέντρα την στιγμή που οι πολίτες λιποθυμούν από την πείνα, η οποία προκλήθηκε από τα αναίτια κυβερνητικά lockdown.

Οι παρεμβάσεις στην πλατεία Συντάγματος

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως), όπου και θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Με τις νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας, θα παραμείνουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων. Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.



Εναλλακτικές διαδρομές λόγω του «Μεγάλου Περιπάτου»

Οι συγκοινωνιολόγοι πρότειναν εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν την μετακίνηση των οδηγών:

Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη:

Μέσω Ακαδημίας
Μέσω Πειραιώς - Χαμοστέρνας - Καλλιρρόης
Μέσω Λ. Αλεξάνδρας

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στοχεύουν στη μείωση της διερχόμενης κυκλοφορίας από το κέντρο της Αθήνας (οχήματα που τόσο η προέλευση όσο και ο προορισμός τους δεν έχουν σχέση με το κέντρο) και για το λόγο αυτό προτείνεται η κίνηση σε περιφερειακούς του κέντρου άξονες.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις