Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Alpha Bank για τα μαζικά SMS: «Αγνοείστε τα»


Μαζικά SMS έλαβαν οι χρήστες του web banking της Alpha Bank στα κινητά τους την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την τράπεζα της Alpha Bank, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε το βράδυ της Παρασκευής ήταν τεχνικής φύσεως και δεν ήταν κυβερνοεπίθεση.

Μάλιστα, η τράπεζα διαβεβαιώνει τους πελάτες της πως δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφαλείας και καλεί όσους λαμβάνουν τέτοιου είδους μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο, να τα αγνοούν απλά.


Αναλυτικά, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της:
«Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές.

Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση.


Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν».

Σημειώνεται ότι χθες αναστατώθηκαν εκατοντάδες πελάτες της τράπεζας Alpha Bank οι οποίοι έλαβαν το βράδυ της Παρασκευής sms να αλλάξουν τους κωδικούς τους στο e-banking.

Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνει η τράπεζα, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις