Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Πάλι έστησαν καβγά!!!! Τα «νεύρα» Τσίπρα και η απάντηση για τα περί μεταγραφής από Βουλγαρία «Έχετε εμμονή με το ελληνικό πανεπιστήμιο»

Την έντονη ενόχληση του για σχόλιο, που ακούστηκε από τα έδρανα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ μιλούσε από το βήμα της Βουλής.

Ενώ μιλούσε για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), σημειώνοντας πως είχε την τιμή να είναι απόφοιτός του, από τα γαλάζια έδρανα ακούστηκε σχόλιο σχετικά με τις φήμες, ότι ήρθε ως μεταγραφή από βουλγαρικό πανεπιστήμιο.
«Τι είπατε;», δήλωσε ενοχλημένος και συνέχισε: «Άκουσα από τα έδρανα της συμπολίτευσης να αναπαράγεται κάτι που είναι fake news εδώ και 10 χρόνια. Εάν πατήσετε στη google το όνομα “Τσίπρας”, θα σας βγάλει μεταγραφή από Βουλγαρία. Αυτή η αθλιότητα αναπαράγεται εδώ και δέκα χρόνια. Είχα την τιμή να περάσω με πανελλήνιες σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρα μας και διεθνώς, το ΕΜΠ, και είχα την τιμή να κάνω και μεταπτυχιακές σπουδές εκεί. Και γνωρίσω πολύ καλά τη σύγκριση και το επίπεδο των σπουδών που [παρέχονται στα ΑΕΙ της χώρας μας και ειδικά στο ΕΜΠ».
«Το αφήγημά σας για τον φοιτητή, που τελειώνει τις σπουδές του στο ελληνικό πανεπιστήμιο και πηγαίνει στο εξωτερικό και ανακαλύπτει πόσο άθλιο είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο, έχει μία σημαντικότατη παράλειψη. Ότι μόλις πάει εκεί συνειδητοποιεί, πόσο υψηλό επίπεδο σπουδών έχει πάρει, ασύγκριτα υψηλότερο σε σχέση με σημαντικά πανεπιστήμια του εξωτερικού», είπε σε υψηλούς τόνους ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχετε εμμονή με το ελληνικό πανεπιστήμιο»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «εμμονή να υποβαθμίζετε το ελληνικό πανεπιστήμιο».
«Η ιδεολογική σας εμμονή δεν αφορά το άσυλο αλλά το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά και ό,τι αυτό συμβολίζει στην ελληνική κοινωνία και πραγματικότητα. Ό,τι αυτό συμβολίζει, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτισμικά στην πατρίδα μας», πρόσθεσε.
«Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πιο ακραίοι εκφραστές της υπερδεξιάς σας ιδεολογίας, που έχετε το θράσος να τη χαρακτηρίζετε και προοδευτική, Οι πιο ακραίοι εκφραστές, ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης, έχουν μιλήσει ευθέως για την ανάγκη να ξεμπερδέψετε με την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στον τόπο. Άρα και με ό,τι συμβολίζει ή αναπαράγει διαχρονικά και ιστορικά την ηγεμονία αυτή. Δηλαδή με το Δημόσιο πανεπιστήμιο», σημείωσε.
Ο ίδιος υπενθύμισε στη ΝΔ ότι το 2011, με συντριπτική πλειοψηφία κατήργησε το άσυλο, με το σχετικό νόμο της Α. Διαμαντοπούλου. «Για να θυμηθούμε. Μήπως τα αμέσως επόμενα χρόνια, η χώρα μετατράπηκε σε παράδεισο ασφάλειας και νομιμότητας και κάθε παραβατική συμπεριφορά εντός του πανεπιστημίου εξαλείφθηκε;».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής, στην Πάτρα, που είχε δρομολογήσει η κυβέρνησή του, αλλά ακύρωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: «Με το καλημέρα ακυρώσατε την ίδρυση της Νομικής Σχολής της Πάτρας. Ποια είναι τα επιστημονικά κριτήρια πίσω από αυτή την απόφαση;  Ή μήπως είναι πολιτικά; Δε ξέρω. Αν ο σχεδιασμός της κυβέρνησης γίνεται με όρους καφενείου, στη βάση του ότι η χώρα έχει άνεργους δικηγόρους, τότε πολύ εύκολα το ίδιο επιχείρημα μπορεί να αγγίξει για παράδειγμα γιατρούς ή μηχανικούς. Σχεδιάζετε να κλείσετε κάποια Ιατρική ή κάποια πολυτεχνικά τμήματα;».
Εξάλλου, αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, κάλεσε την κυβέρνηση να συστήσει εξεταστική επιτροπή. «Σας προκαλώ να το κάνετε... Θα είναι το Βατερλό σας, γιατί όλος ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια, θα μάθει τι έγινε» υπογράμμισε.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στον νέο επικεφαλής της ΕΥΠ, λέγοντας πως υπάρχει και τυπικό πρόβλημα προσόντων: «Επιλέξατε έναν άνθρωπο που δεν τον γνωρίζει κανένας, με μόνο προσόν ότι ήταν στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας security».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις