Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

«Πόλεμος» στην Ευρωβουλή: Το ΕΛΚ καταγγέλλει Σοσιαλιστές και Αριστερά ότι μπλόκαραν ψήφισμα κατά της Τουρκίας και υπερ της Ελλάδας

Οι αριστερές ευρωομάδες, των Σοσιαλδημοκρατών και της Αριστεράς μπλόκαραν ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της τουρκικής
προκλητικότητας, ισχυρίζεται με ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ο επικεφαλής της ομάδας των Συντηρητικών της Ευρώπης, Μάνφρεντ Βέμπερ.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έπειτα από πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), το Ευρωκοινοβούλιο θα συζητήσει για τη συνεχιζόμενη και επαναλαμβανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας ενάντια στην Κύπρο και την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

Μπροστά στο ζήτημα, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, κάλεσε σε μια επείγουσα συζήτηση τον Ύπατο Εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.
«Η Τουρκία κλιμακώνει μονομερώς τις αντιπαραθέσεις με την Ευρώπη και η κατάσταση επιδεινώνεται. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι τουρκικές δυνάμεις επιτίθενται στα ελληνικά σύνορα σε καθημερινή βάση και οι επιχειρήσεις γεωτρήσεων στα νερά της Κύπρου εντείνονται συνεχώς. Η ΕΕ δεν μπορεί να αφήσει αυτή την επιθετικότητα αναπάντητη» λέει ο Βέμπερ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΚ.

Μεϊμαράκης: Οι ενέργειες της Τουρκίας υπονομεύουν τη συμφωνία για το προσφυγικό

Η Ελλάδα παρακολούθησε επανειλημμένα ομάδες ανθρώπων να επιχειρούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα, με τη βοήθεια των τουρκικών Αρχών, λένε στο ΕΛΚ. Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε για το θέμα: «Ο Πρόεδρος Ερντογάν προκαλεί μια ακόμη προσφυγική κρίση για ίδιον όφελος στην πλάτη απελπισμένων ανθρώπων.

 Οι ενέργειες της Τουρκίας υπονομεύουν τη συμφωνία για το προσφυγικό και αποτελούν απειλή για την σταθερότητα στην Ευρώπη. Το ευρωκοινοβούλιο πρέπει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία πως ξεπέρασε τα όρια και ότι πρέπει να σταματήσει να προκαλεί την ΕΕ».

Οι επιχειρήσεις γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου κλιμακώθηκαν επίσης τελευταία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΛΚ. «Αναμένουμε από την ΕΕ να δείξει αλληλεγγύη στην πράξη και να υπερασπιστεί ενεργά την Κύπρο και την Ελλάδα ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα. Αν τα μέτρα αυτά δεν σταματήσουν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, είναι ξεκάθαρο πως είναι αναγκαία η αύξηση της πίεσης», είπε από την πλευρά του ο Κύπριος ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Λευτέρης Χριστοφόρου.

«Σοσιαλιστές και Κομμουνιστές μπλόκαραν το ψήφισμα για την Τουρκία»
Το ΕΛΚ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κάλεσε σε μια ισχυρή δήλωση από το Ευρωκοινοβούλιο, μια συζήτηση και ένα ψήφισμα ώστε να καταγγείλει τις ενέργειες της Τουρκίας.


Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με άλλες πολιτικές ομάδες, οι Σοσιαλιστές και οι Κομμουνιστές μπλόκαραν το ψήφισμα για το θέμα. «Υπό το φως των γεγονότων, είναι αδιανόητο πως τα αριστερά κόμματα απορρίπτουν ένα ισχυρό και καθαρό σήμα από το ευρωκοινοβούλιο» τόνισαν οι Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ.

Όσα αναφέρονται από το ΕΛΚ είναι απολύτως ψευδή, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Σε σχέση με την πρόσφατη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ότι δήθεν μόνο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΕΛΚ ζήτησε μια ηχηρή δήλωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και μια συζήτηση και ένα ψήφισμα που να καταγγέλλουν τις ενέργειες της Τουρκίας, είναι προφανές ότι όσα αναφέρονται σε βάρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) είναι απολύτως ψευδή» σημειώνει για το θέμα με ανακοίνωσή της η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

.
Οι Έλληνες ευρωβουλευτές στην ευρωομάδα της Αριστεράς παραπέμπουν σε δήλωση του Αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, με την οποία ζητά τη σχετική συζήτηση και ψήφισμα για το θέμα, ήδη, όπως λένε, από τις 26 Ιουνίου.

«Η GUE/NGL όχι μόνο δεν μπλόκαρε την πιθανότητα για ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας, αλλά αντίθετα απαιτεί να δοθεί ένα σαφές μήνυμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο να καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες είναι κατάφωρα εναντίον του διεθνούς κράτους δικαίου» αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την επιθετικότητα της Τουρκίας
«Το θέμα των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία δεν προσφέρεται για φθηνή αντιαριστερή μικροπολιτική

• Η GUE/NGL όχι μόνο δεν μπλόκαρε την πιθανότητα για ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας, αλλά αντίθετα απαιτεί να δοθεί ένα σαφές μήνυμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο να καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας

• Ένα εθνικό θέμα όπως είναι αυτό των ελληνοτουρκικών, που αφορά και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής διένεξης με την ανοχή και των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι σιωπούν

Το θέμα των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αλλά και η συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν προσφέρεται για φθηνή αντιαριστερή μικροπολιτική. Σε σχέση με την πρόσφατη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ότι δήθεν μόνο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΕΛΚ ζήτησε μια ηχηρή δήλωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και μια συζήτηση και ένα ψήφισμα που να καταγγέλλουν τις ενέργειες της Τουρκίας, είναι προφανές ότι όσα αναφέρονται σε βάρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) είναι απολύτως ψευδή.

Είναι γνωστό ότι ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε ζητήσει η συγκεκριμένη συζήτηση να λάβει χώρα στην Ολομέλεια του ΕΚ στις 24/6, και να συνοδευτεί από σχετικό ψήφισμα. Αυτό αποδεικνύεται και από σχετική καταχώριση στο Twitter.

Η GUE/NGL όχι μόνο δεν μπλόκαρε την πιθανότητα για ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας, αλλά αντίθετα απαιτεί να δοθεί ένα σαφές μήνυμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο να καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες είναι κατάφωρα εναντίον του διεθνούς κράτους δικαίου. Σε κάθε περίπτωση, ένα εθνικό θέμα όπως είναι αυτό των ελληνοτουρκικών, που αφορά και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής διένεξης με την ανοχή και των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι σιωπούν».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις