Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Επιμένουν οι λοιμωξιολόγοι για νέες απαγορεύσεις: «Να επιβληθούν μάσκες παντού - Θέλουμε πίσω τον Τσιόδρα»

Επιμένουν οι λοιμωξιολόγοι για νέες απαγορεύσεις: «Να επιβληθούν μάσκες παντού - Θέλουμε πίσω τον Τσιόδρα»
Η επιτροπή λοιμωξιολόγων συνεχίζει να πιέζει την κυβέρνηση για υποχρεωτική επιβολή μασκών τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους αλλά και
επιστροφή της ενημέρωσης του Σωτήρης Τσιόδρα, ο οποίος ουσιαστικά αποτελούσε τον εκπρόσωπο της επιτροπής και περνούσε τα μηνύματα που ήθελαν

Φαίνεται πως η αγνόηση των συμβουλών της επιτροπής από την κυβέρνηση στην απέλπιδα προσπάθειά της να περισώσει ό,τι μπορεί από την κατεστραμμένη από το lockdown ελληνική οικονομία δεν αρέσει καθόλου στα μέλη της, τα οποία επιμένουν και πιέζουν για πιο σκληρά μέτρα, τα οποία θα φτωχοποιήσουν οριστικά εκατομμύρια Έλληνες.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εξέφρασε την άποψη ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι υποχρεωτική αλλά και ότι θα πρέπει να επανέλθει η ενημέρωση του Τσιόδρα.

«Είναι μια οδηγία που υπάρχει εξαρχής, για χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς. Υπάρχει επιτήρηση για χρήση μάσκας σε μετρό και λεωφορεία, ενώ θα πρέπει να τη φοράνε οι εργαζόμενοι στην εστίαση».

Ο κ. Γώργος σημείωσε ότι θα πρέπει να αυξηθεί η επιτήρηση βάσει των αποφάσεων που ισχύουν αυτή τη στιγμή, όπως και ο έλεγχος καθώς έχει χαλαρώσει η τήρηση των μέτρων. «Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι η συχνότερη ενημέρωση του κόσμου με σποτάκια, αλλά και από εμάς και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες.

Ίσως χρειαστεί να επανέλθει και πάλι ενημέρωση των 18:00 όχι όμως σε καθημερινή βάση. Είναι κάτι που συζητάμε. Γίνονται πάντως και διορθωτικές κινήσεις, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση των πανηγυριών. Μπορεί η χρήση μάσκας από αυστηρή σύσταση να γίνει υποχρεωτική» είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηροποίηση εφαρμογής των υφιστάμενων μέτρων, αφού ξέρει πως νέα μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, η περιορισμοί στην εστίαση, θα αποτελέσουν την «ταφόπλακα» της ελληνικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε «κώμα» λόγω του παρατεταμένου και καθολικού lockdown, το οποίο επεβλήθη αλόγιστα,(;) και ενώ τα κρούσματα ήταν ελάχιστα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις