Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020

Έρχεται τέλος απορριμάτων: Θα ζυγίζονται τα σκουπίδια μας (audio)

«Πληρώνω όσο πετάω», το νέο σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη!


Τέλος απορριμάτων με βάση το βάρος τους ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης
Παρουσιάζοντας το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σχέδιο για εφαρμογή της αρχής «πληρώνω όσο πετάω», εξηγώντας ότι θα ζυγίζονται με κάποιον τρόπο τα απορρίμματα, προκειμένου οι πολίτες να ενθαρρύνονται να κάνουν οικονομική διαχείριση και να σταματήσουν να λειτουργούν χωρίς όριο!

Τόνισε, δε, πως το εν λόγω θέμα θα αφορά τους δήμους, αφού θα σχετίζεται με τα δημοτικά τους τέλη. 
Για τις χωματερές, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως επισήμως υπάρχουν 28, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης, ενώ υπάρχουν ακόμα 10 που ναι μεν δεν λειτουργούν, αλλά δεν έχουν αποκατασταθεί. «Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του '22 να έχουν κλείσει όλες», τόνισε.
Μεταξύ άλλων, δε, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει μόνο πέντε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και στόχος είναι φέτος να δημοπρατηθούν 17».
«Νόμιζα όταν πήγα στο υπουργείο ότι το σοβαρότερο πρόβλημά μου θα είναι η ΔΕΗ. Τελικά κατάλαβα ότι είναι τα απορρίμματα, γιατί δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Ακούστε για το θέμα των απορριμάτων από το 4:15 και μετά:


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις