Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Ερντογάν: “Ονειρο ζωής να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία”


Συνεχίζει να προκαλεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς δήλωσε σήμερα ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ήταν «όνειρο» που είχε από τα νιάτα του.

“Ηταν χρέος μας απέναντι στην ιστορία το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί», δήλωσε ο Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Παράλληλα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για προσευχή συνιστά «απελευθέρωση της από τα δεσμά της ομηρίας της και σημείωσε επίσης ότι «οι αντιδράσεις από το εξωτερικό δεν μας δεσμεύουν. Η διαδικασία με την Αγία Σοφία είναι θέμα εσωτερικής δικαιοδοσίας μας» συμπλήρωσε.

Τόνισε επίσης ότι στις 24 Ιουλίου μέσα στην Αγία Σοφία θα εισέλθουν μόνο 1.000 -1.500 άτομα και θα ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι ενέργειες της Αιγύπτου στη Λιβύη και η υποστήριξή της προς τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ είναι παράνομες.

Ο κ. Ερντογάν έκανε το παραπάνω σχόλιο ερωτηθείς για ενδεχόμενη παρέμβαση της Αιγύπτου στη σύγκρουση της Λιβύης, όπου η Άγκυρα έχει στο πλευρό της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας.

Όσον αφορά στις λεπτομέρειες σχετικά με την προσευχή της 24ης Ιουλίου, ανέφερε ότι μέσα στην Αγία Σοφία θα εισέλθουν μόνο 1.000 -1.500 άτομα και θα ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι βρίσκεται στα σκαριά μία νέα συμφωνία με τη Λιβύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις