Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ετοιμάζουν κρίση οι Τούρκοι: ''Η Ελληνική ακτοφυλακή εμπόδισε αλιευτικά μας!''


"Πλωτό τείχος" από ΠΝ & ΛΣ στο Αιγαίο
Συνεχίζουν την προπαγάνδα οι Τούρκοι, καθώς θέλουν να κλιμακώσουν στο
Αιγαίο. Η Άγκυρα όπως φαίνεται σχεδιάζει προσεχτικά και βήμα-βήμα τις κινήσεις της.

Στόχος αφενός να ''μετρήσει'' ελληνικές αντιδράσεις και αφετέρου να οδηγηθούν οι δύο χώρες σε σύγκρουση.

Βέβαια όλο αυτό δεν τους βγαίνει, καθώς το ΠΝ βρέθηκε σε ετοιμότητα, με τους Τούρκους να αιφνιδιάζονται. Οι εντολές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ήταν ξεκάθαρες. Ισχυρή παρουσία με ό,τι καλύτερο διαθέτει το ελληνικό οπλοστάσιο και διάταξη αποτροπής. Άμεση, ταχύτατη ανάπτυξη του Στόλου, κατάληψη κομβικών θέσεων και αναμονή για τις επόμενες κινήσεις των γειτόνων.

Το μήνυμα που περνά στην Άγκυρα πρέπει να είναι από την πρώτη στιγμή ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποφασισμένες με κάθε τρόπο να εμποδίσουν έρευνα εντός θαλάσσιας περιοχής ελληνικής κυριαρχίας.

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι

Σύμφωνα με το ''φερέφωνο'' του Ερντογάν, την YeniAkit,  η Ελληνική Ακτοφυλακή έδιωξε από ''διεθνή ύδατα'' Τούρκους ψαράδες. Μάλιστα διέρρευσαν και βίντεο, όπου φαίνεται να προσεγγίζει το τουρκικό αλιευτικό, πλοίο του ΛΣ. 

Βέβαια το βίντεο μπορεί να είναι και ψεύτικο, από τις γνωστές μονταζιέρες των Τούρκων. Επίσης όταν οι Τούρκοι αναφέρονται σε ''διεθνή ύδατα'', καταλαβαίνουμε όλοι ότι έχουν μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ίσως να είναι ένα από τα τουρκικά αλιευτικά που κάνει ''εισβολή'' στο Αιγαίο εδώ και ημέρες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η Άγκυρα θέλει να οξυνθεί η ένταση.

Δείτε βίντεο:


Τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στο Αιγαίο
Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν εν πλω οι μονάδες κρούσης του ΠΝ απέναντι σε συνολικώς 30 Τουρκικά πλοία, που περιλαμβάνουν το σύνολο των τουρκικών φρεγατών, κορβέτων, πλοίων γενικής υποστήριξης καθώς και πυραυλακάτων εκ των οποίων άλλες σε θέσεις απόκρυψης στα παράλια και άλλες στην ανοιχτή θάλασσα. 

Δυσμενείς οι καιρικές συνθήκες νότια της Μεγίστης που αποδεικνύουν ότι χρειάζεται ισορροπημένος στόλος. Ο καιρός αποτελεί ως τώρα τον ανασταλτικό παράγοντα που δεν έχει πραγματοποιήσει έρευνες το Orus Reis, αναφέρει το defencereview.gr και ο Ιωάννης Νικήτας.

Το ΠΝ παρακολουθεί και καταγράφει κάθε κίνηση του Τουρκικού Ναυτικού αξιοποιώντας τα ναυτικά παρατηρητήρια, τα παράκτια περιπολικά και τις κανονιοφόρους που δίνουν διαρκώς εικόνα σε Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και στο κέντρο επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου στο Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου πολλά μέτρα κάτω από τη γη.

Το Δ Σώμα Στρατού και η ΑΣΔΕΝ σε πλήρη επιφυλακή με το προσωπικό να έχει τα πάντα έτοιμα από πλευρά υλικών και πυρομαχικών έτοιμο να εξέλθει των στρατοπέδων εξέλθει εάν απαιτηθεί. Προς το παρόν δεν έχει ενεργοποιηθεί το εθνικό σύστημα συναγερμού.

Η ΠΑ διατηρεί συνεχείς ετοιμότητες ενώ τα ΑΣΕΠΕ, ιπτάμενα ραντάρ που αποτελούν τα μάτια των Ενόπλων Δυνάμεων σαρώνουν και καταγράφουν τα πάντα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις