Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Έτοιμοι μέσα σε ΔΥΟ ΩΡΕΣ – Αυτούς θα βρουν πρώτα μπροστά τους οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων «εφιάλτης» για τον Ερντογάν…
Όσο και να διαρκέσει η ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, όλο το
στράτευμα είναι σε εγρήγορση. Ειδικά όταν είσαι μέλος της Δύναμης Δέλτα.

Η Δύναμη Δέλτα είναι το πλέον μάχιμο κομμάτι του ελληνικού στρατού, στο οποίο συμμετέχουν άντρες από όλα τα σώματα! Είναι έτοιμοι για δράση μέσα σε δύο ώρες. Συνήθως, μάλιστα, μεσολαβεί ακόμη μικρότερο διάστημα από την ώρα που θα λάβουν σήμα μέχρι να δηλώσουν «παρών» και να ριχτούν στην μάχη.

Από τις αρχές του 21 αιώνα υπήρχαν στις ένοπλες δυνάμεις για μικρό, ευέλικτο σχήμα, μέσα στο οποίο θα έβαζαν τους καλύτερους των καλύτερων από κάθε σώμα, από κάθε όπλο. Από κάθε έναν που δήλωνε ικανός και πρόθυμος να ριχτεί πρώτος στη μάχη. Όποτε και όπου του ζητηθεί.

ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΛΤΑ

Αρχικά, τον Νοέμβριο του 2004 ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός σχηματισμού επιπέδου ταξιαρχίας, με το όνομα Διακλαδικός Σχηματισμός Άμεσης Αντίδρασης. Αποτελούσε τον προάγγελο της σημερινής Διακλαδικής Δύναμης Δέλτα, της οποία ραχοκοκαλιά συνιστούν οι Ειδικές Δυνάμεις.

Μέχρι να φτάσουμε στην σημερινή μορφή των ΔΕΛΤΑ, υπήρξαν πολλές διαφοροποιήσεις και αλλαγές. Πρωτίστως, η ΔΕΛΤΑ απέκτησε αυτοτέλεια κινήσεων καθώς υπάχθηκε στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Υπό την ευθύνη της ό,τι καλύτερο διαθέτουν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις.

Πιο συγκεκριμένα:

την Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταστροφών (Ζ’ ΜΑΚ)
το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ)
τις Ομάδες Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ)
την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31η ΜΕΕΔ).
Όλοι αυτοί μαζί με την Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων αποτελούν την Δύναμη Δέλτα, η οποία λειτουργεί με την κάλυψη μονάδων αεροπορίας, αεροπορίας στρατού, αεροπορίας ναυτικού, λιμενικού.

ΕΤΟΙΜΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ

Τα τελευταία 4-5 χρόνια η Δύναμη απέκτησε τον χαρακτήρα, την δυναμική και την ταχύτητα που οφείλει να έχει κάθε δύναμη άμεσης επέμβασης. Υπό κανονικές συνθήκες πρέπει μέσα σε 4 ώρες οι άντρες που ανήκουν στην Δύναμη Δέλτα, όντες διασκορπισμένοι σε διάφορες μονάδες, να έχουν συγκροτηθεί, σαν μία γροθιά για να πολεμήσουν. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, ο χρόνος αντίδρασης έχει μειωθεί στο μισό. Πλέον μέσα σε δύο ώρες, θέτουν εαυτόν στην διάθεση των αρχηγών τους και είναι έτοιμοι για όλα.

ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Σε γενικές γραμμές, πεδίο δράσης της Δύναμης Δέλτα είναι κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης, αναλόγως με το τι απαιτεί η περίσταση:

Πρώτη γραμμή άμυνας σε περίπτωση αιφνίδιας κίνησης του εχθρού εντός των συνόρων
Αποτρεπτικού χαρακτήρα παρουσία τους, εάν υπάρξει πληροφορία για ενδεχόμενο επίθεσης.
Ενδεχομένως υπάρχει και σχέδιο χτυπήματος μέσα στο έδαφος του εχθρού, ως αντίδραση σε αποβατική ενέργει ή ενέργεια εισβολής.
Επομένως, μέσα σε δύο ώρες από την λήψη του σήματος, οι άνδρες της ΔΕΛΤΑπρέπει να είναι έτοιμοι, προκειμένου:

να πέσουν με αλεξίπτωτα
να κάνουν απόβαση σε ένα νησί
να βρεθούν πίσω από τις εχθρικές δυνάμεις
να διεξάγουν ανορθόδοξο πόλεμο.
Σε αυτό θα συνδράμουν τα ελικόπτερα μεταφοράς τύπου Σινούκ ή Χιούι, τα επιθετικά ελικόπτερα τύπου Απάτσι ή η κάλυψη από τα F-16.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος ο ρόλος της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ενώ όλοι συμφωνούν πως πρέπει να ενισχυθεί ο οπλισμός τους και να αυξηθεί η δύναμη πυρός.

Άλλωστε, πρόκειται για τους κορυφαίους των κορυφαίων, ο ι οποίοι θα ριχτούν πρώτοι στην μάχη με την ελπίδα πως η αποτρεπτική ισχύς τους θα είναι τέτοια, ώστε ο εχθρός να «λυγίσει» και να μην χρειαστεί να τους ακολουθήσουν κι άλλοι.

ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΛΤΑ λοιπόν:




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις