Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Γιατί χτυπούν πένθημα οι καμπάνες σήμερα σε όλη την Ελλάδα

Μετά από 86 χρόνια, η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει σήμερα στις 10 το πρωί της Παρασκευής ως τζαμί.


Οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν χθες τις πρόβες τους και όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τα πάντα είναι έτοιμα για την «φιέστα» που έχει στήσει ο Ερντογάν, για την μουσουλμανική προσευχή στο ιστορικό ορθόδοξο μνημείο.

Οπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην γείτονα χώρα, από το πρωί αναμένονται περίπου 1.500 άτομα για προσευχή, αλλά η είσοδος θα γίνεται κάτω από συγκεκριμένα μέτρα, λόγω της διασποράς του κορωνοϊού. «Ζητούμε από τους πολίτες μας να φέρουν μαζί τους 4 πράγματα όταν θα έρθουν στην Αγία Σοφία. Μάσκα, χαλί προσευχής, υπομονή και κατανόηση», ανέφερε χαρακτηριστικά για την σημερινή φιέστα των Τούρκων, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά.

Στη χώρα μας την ώρα της προσευχής οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα σε μοναστήρια και ναούς. Την έντονη καταδίκη του για την ενέργεια του Τούρκου προέδρου εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λέγοντας ότι ο μεγάλος ναός γίνεται «άθυρμα στα χέρια ανθρώπων που κατ’ επάγγελμα και διαχρονικά ποδοπατούν το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τροφοδοτούν τη σκοτεινότερη μορφή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις