Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

HANNIBAL – ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΕΡΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ!

του Κωστή Αλεξίου
  Τα μεγάλα “θηράματα” πέφτουν από μικρά “όπλα”! Αυτό ακριβώς θα συνέβαινε σε όλες τις μονάδες του Τουρκικού Πολεμικού Στόλου, αν απλωνόταν σε νησιά και βραχονησίδες τα ευφυή ελληνικά υπερσκάφη “Hannibal”, που σχεδίασε ο κορυφαίος Έλληνας Ναυπηγός Αρτέμης Αννίβας, γιος του πρώτου στον κόσμο σχεδιαστή κατευθυνόμενων πυραύλων, Ευάγγελου Αννίβα!
ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΤΕΝΤΑ
Ο Αρτέμης είχε σχεδιάσει ήδη από την δεκαετία του ΄60 πρωτοποριακά ξύλινα τότε σκάφη, με μια μοναδική αεροδυναμική και υδροδυναμική γάστρα, που προσδίδει μικρότερη επαφή με το νερό, άρα μικρότερη αντίσταση και μεγαλύτερη ταχύτητα και αντί να χτυπάει την θάλασσα, τελικά την σχίζει και κερδίζει απίστευτα σε σταθερότητα ακόμη και στις πιο κλειστές στροφές! Τον περίφημο αυτό σχεδιασμό “Δ” τον κατοχύρωσε διεθνώς από τότε και είναι ακόμη αξεπέραστος ναυπηγικά!
Δεν είναι απλά καλούπι, είναι έργο υψηλής ναυπηγικής τέχνης – Από τα χέρια του Αρτέμη Αννίβα
  Ακριβώς γι΄ αυτό πολεμάται, όπως κάθε άξιος Έλληνας μέσα σε αυτή την χώρα, που κάποιοι δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να ξαναγίνει η μεγάλη εκείνη δημιουργική και τεχνολογική δύναμη των περασμένων χιλιετιών.
   Έλληνες εφευρέτες, τεχνικοί και πρωτοπόροι, οι ίδιοι και τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες τους (βλέπε Χρωπεί, Πόνυ, Ωνάσης – Ολυμπιακή κλπ) πολεμούνται και σαμποτάρονται με κάθε τρόπο, ως τώρα, ώστε η χώρα να μην σηκώσει ποτέ κεφάλι (Μνημόνια – lock down). Να μην ξαναγίνει ποτέ η χώρα που θαύμαζε όλο ο κόσμος.
  Και οι κύριοι μέθοδοι σαμποταρίσματος είναι η απαγόρευση Τραπεζικού Δανεισμού, η αλλαγή Νομοθεσίας και Κανόνων, οι “Φωτογραφικοί” Διαγωνισμοί Προμηθειών, η Ματαίωση Παραγγελιών, που πάντα συμβαίνουν με εξωτερική πίεση και εσωτερική πολιτική υποχώρηση των “μαριονετών” που συνήθως κυβερνούν, όχι μόνο στην πολιτική, μα και στο στράτευμα
 Γιατί είναι σπάνιο ένας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ή Όπλου, να βροντήσει το χέρι του στο τραπέζι του Υπουργού και να το ραγίσει και πολύ σπανιότερο να παραιτηθεί καταγγέλοντας τις “ύαινες” που τρώνε τις σάρκες και τα άξια, προικισμένα από τον Θεό, παιδιά της Ελλάδας!
   Και ένα τέτοιο, προικισμένο από τον Θεό παιδί με το τάλαντο του Ναυπηγού, χωρίς να έχει σπουδάσει Ναυπηγός στα μακριά και ξένα Πανεπιστήμια, είναι ο δικός μας Αρτέμης Ανίββας! Ο “Βασιλιάς” της Θάλασσας!
Ο “ΒΑΣΙΛΙΑΣ” ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Βράβευση του Αρτέμη Αννίβα σε αγώνες ταχύπλοων – φωτ. “Rib and Sea” – επεξεργ. Νοιάζομαι
 
 Ο άριστος Έλληνας Ναυπηγός, με τα πρώτα κιόλας Hannibal του, κέρδιζε πολλούς αγώνες ταχύπλοων και καθιερώθηκε σαν “Βασιλιάς” της θάλασσας!
 Τα σκάφη του Αννίβα, τα οποία ακριβώς από το επίθετό του οι φίλοι του πρωτονόμασαν “Άννιμπαλ” (Hannibal), πετούσαν κυριολεκτικά στο νερό, μοιάζοντας με “αεροπλάνα” ή καλύτερα “αερόπλοια”!
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Υπέροχο και μοναδικό ξύλινο Hannibal
 
  Το 1968 μάλιστα, ο Αρτέμης Αννίβας σε συνεργασία με τον αείμνηστο, πολυμήχανο Σωτήρη Σοφιανόπουλο της ΧΡΩΠΕΙ, πρότειναν στο κράτος να τοποθετηθούν τέσσερα ΠΑΟ (Πυροβόλα Άνευ Οπισθοδρομίσεως που τρυπούν ακόμη και τον πιο σκληρό χάλυβα) πάνω σε μεγάλα ξύλινα (και γι΄ αυτό μη ανιχνεύσιμα από τα ραντάρ) Hannibal, ώστε να αποτελέσουν έναν ευέλικτο επιθετικό στολίσκο κρούσης, που θα μπορούσε να κυκλώσει και να επιτεθεί σαν “μελίσσι” στα τουρκικά πλοία, αναπτύσσοντας, χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό, μυθικές για την εποχή ταχύτητες!
 
ΠΑΟ σε τζιπ

Τα σκάφη θα ήταν αποκλειστικά ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής, θα απαιτούσαν ελάχιστα χρήματα και θα έδιναν υψηλή ναυπηγική και αμυντική τεχνολογία στην Ελλάδα, αλλά κυρίως μεγάλη αποτρεπτική και επιθετική ισχύ!
 
  Δυστυχώς και τότε, τα σχέδια δεν υλοποιήθηκαν και ακολούθησε η τραγωδία της Κύπρου, για την θαλάσσια άμυνα της οποίας τα μικρά και οικονομικά εκείνα πολεμικά θα ήταν ιδανικά!
ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ HANNIBAL
  Πενήντα ολόκληρα χρόνια μετά, το 2017 – 2018ο ακούραστος και αδικαίωτος ακόμη Αρτέμης Αννίβας, σχεδίασε ένα εντελώς νέο, πρωτότυπο, άπιαστο και “αόρατο” (stealth) πολεμικό Hannibal (αυτό που βλέπουμε ως μοντέλο στις εικόνες), με μεγάλα προτερήματα και κρυμμένα όπλα και το παρουσίασε σε μια Επιτροπή του Λιμενικού και σε μια άλλη του Επιτροπή του Πολεμικού Ναυτικού στο Πεντάγωνο, με αφορμή την Προκήρυξη σχετικού Διαγωνισμού!
  Το μακρόστενο και χαμηλού προφίλ Πολεμικό Hannibal, θα είχε μήκος 20 μέτρων και θα έπιανε 60 κόμβους στο νερό (ταχύτητα αστραπής για πολεμικό), ενώ θα μπορούσε να εκτελεί εξαιρετικά δύσκολες αποστολές, στροφές και μανούβρες και να πλέει γρήγορα και σταθερά ακόμη και με μεγάλο κυματισμό, χάρη στην μοναδική πατέντα των Hannibal!
  Στο κέντρο του σχεδιάστηκε ο προφυλαγμένος πυργίσκος διακυβέρνησης, ενώ μπροστά του και τέρμα πίσω υπάρχουν θέσεις αναδυόμενων πυροβόλων, ενώ πίσω από τον πυργίσκο θέση αναδυόμενου εκτοξευτή πυραύλων!
  Στα πλαϊνά του Ελληνικού Πολεμικού Hannibal, σχεδιάστηκαν έξυπνα από τον Αρτέμη οι θέσεις των κρυμμένων τορπιλών, που θα μπορούσαν να βυθίσουν ακόμη και φρεγάτες!
  Ακόμη, το Hannibal θα διέθετε στα σπλάχνα του θέσεις κομμάντος, που με κλίμακα θα ανέβαιναν γοργά στην πλώρη, όπου προστέθηκε άλλη μια καινοτομία του Αννίβα, εμπνευσμένη από την Κρίση των Ιμίων. Μια περιστροφική γέφυρα αποβίβασης! Ώστε το σκάφος να μπορεί να προσεγγίζει και να αποβιβάζει στις βραχονησίδες μας, χωρίς να προσκρούει στα βράχια, εύκολα, γρήγορα, άμεσα και με ασφάλεια!
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
   Δυστυχώς όμως οι Επιτροπές, βαλμένες σε παραμέτρους των Πολιτικών, δεν προχώρησαν τα Hannibal και δεν άρπαξαν με σεβασμό και δέος την ευκαιρία για την δημιουργία ενός Εθνικού Πολεμικού Σκάφους πολλαπλών ρόλων και για το Λιμενικό και για το Πολεμικό Ναυτικό
 Με κίνδυνο λοιπόν σχεδιαστικά μυστικά να προβληθούν παραπέρα, προχωρήσαμε αναγκαστικά στην περαιτέρω δημοσιοποίηση όλων αυτών των πρωτοποριακών στοιχείων που ακύρωσαν αθεράπευτοι γραφειοκράτες και “διαγωνισμοί φωτογραφικοί”, ώστε οι “δουλειές” να πηγαίνουν πάντα αλλού! Άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην Ελλάδα και τα παιδιά της! Που δεν έχουν δική τους ανάσα, μα είναι πάντα συνδεδεμένοι στους “αναπνευστήρες” των ξένων…
  Φαντάζεστε εάν ο Αρτέμης ήταν στις ΗΠΑ, στην Γερμανία, την Κίνα, την Ιαπωνία ή την Τουρκία τι θα γινόταν! Τι τιμές και αξιώματα θα του είχαν δοθεί! Πόσο θα μιλούσαν γι΄ αυτόν τα ΜΜΕ και τι ουρές θα γινόταν σε Πανεπιστήμια και Κολέγια για να τον ακούσουν;
   Μα εκείνος ζει φτωχικά στην γλυκιά Ελλάδα, που είχε την ευλογία να βγάζει μυαλά “γίγαντες“, αλλά και την δυστυχία να διοικείται από πολιτικούς “νάνους”!
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
   Ελπίζουμε τουλάχιστον να ενδιαφερθούν οι Έλληνες Εφοπλιστέςπου πρέπει να αγκαλιάσουν άμεσα τον μεγάλο αυτό Έλληνα Ναυπηγό και να δώσουν ζωή στα σχέδια και τις καινοτομίες του, επενδύοντας σε ένα μεγάλο ελληνικό μυαλό, όσο ακόμη είναι στη ζωή!
  Οι Έλληνες Εφοπλιστές, κυνηγημένοι και αυτοί συχνά από το κομματικό σύστημα, ξέρουν να χτίζουν και να δημιουργούν κόντρα στους καιρούς, εκτιμούν τα δυνατά μυαλά και καταλαβαίνουν από σχέδια. Είναι λοιπόν οι ιδανικοί για να βάλουν σε γραμμή παραγωγής τα Hannibal! Τα οποία μπορούν πλέον να φέρουν και καινοτόμες ηλεκτρικές μηχανές (ηλεκτροκινητήρες)!
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
   Τα δε Ελληνικά Πανεπιστήμια, οφείλουν να ανακηρύξουν τον Αρτέμη Αννίβα σε Διδάκτορα της Ναυπηγικής, όπως θα γινόταν σε όλον τον κόσμο όπου ψάχνουν και ανταμείβουν τα ταλέντα, για να ανοίγονται νέοι δρόμοι και να υπάρχει συνέχεια και πρωτοπορία, που με την σειρά της φέρνει ισχύ, εξαγωγές και αμέτρητα έσοδα!
Η ΠΛΑΚΕΤΑ…
  Μέχρι τώρα όμως, μέσα σε δεκαετίες λησμονιάς, μόνο ο ευαίσθητος και πραγματικός Έλληνας  Δημοσιογράφος Ιωσήφ Παπαδόπουλος του “Rib and Sea“ σκέφτηκε να τιμήσει τον Αννίβα σε μια Εκδήλωση που θα γινόταν τον Μάρτιο του 2020, αλλά και εκείνη αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, αναγκάζοντας τον Ιωσήφ να αποδώσει με λύπη την τιμητική πλακέτα σε ένα παγκάκι, μόλις άρθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας… (δείτε και εδώ)
  Το αφιέρωμα αυτό του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, ξεκίνησε ακριβώς με αφορμή την ταπεινή, μοναχική μα και τόσο συγκινητική εκείνη βράβευση του Αρτέμη Αννίβα και ιδιαίτερα την μοναδική μεγάλη και αποκαλυπτική συνέντευξη που είχε δώσει και πάλι στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο, τον οποίο πρέπει να ευγνωμονούμε για την επιτυχία του, καθώς μας κάνει όλους πιο “πλούσιους”, πιο “γεμάτους”, πιο πεισματάρηδες, πιο Έλληνες! Δείτε “μονορούφι” το παρακάτω βίντεο της συνέντευξης.
  Όταν απέναντί σου έχεις έναν τόσο μεγάλο, τόσο ταλαντούχο και τόσο αδικημένο επί ολόκληρες δεκαετίες Έλληνα καινοτόμο Ναυπηγό, τον Αρτέμη Αννίβα, δεν το αντέχεις να μην δακρύσεις μαζί με όλη την Ελλάδα, για το γεγονός ότι άκαπνοι κομματάρχες και κομματικά και όχι εθνικά Υπουργεία και Κυβερνήσεις, θάβουν κυριολεκτικά ζωντανό έναν θρύλο, έναν “Βασιλιά” της Θάλασσας! Και μαζί του την ίδια αμυντική θωράκιση και ναυπηγική πρωτοπορία της χώρας, την ώρα που κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα, λόγω ΑΟΖ!
Η ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ HANNIBAL

Δείτε τις τρελές δυνατότητες των Hannibal

   Όσο και εάν μας γεμίζει πίκρα η κατασκευαστική μοναξιά, ο διωγμός καλύτερα του Αρτέμη, τόσο μας γεμίζει αισιοδοξία μια παρέα πιστών φίλων του, που ενθουσιασμένοι χρόνια τώρα με τα θρυλικά Hannibal διαφόρων υλικών και μεγεθών, τα οποία οργώνουν επί δεκαετίες τις θάλασσες, έχουν συστήσει την “λέσχη” των “Hannibal Boats (δείτε εδώκαι κάθε χρόνο διοργανώνουν συνάντηση με τα σκάφη τους, προσκαλώντας και τιμώντας τον μοναδικό Ναυπηγό τους Αρτέμη Αννίβα!
Δείτε τα πανέμορφα Hannibal και τις επιδόσεις τους
   Ευχή όλων μας είναι πια να κινηθεί άμεσα ο ευαίσθητος Εφοπλιστικός και Ναυτιλιακός κόσμος, να οργανωθεί μια αντάξια Πανελλήνια Βράβευση και τα Hannibal να μπουν σε γραμμή παραγωγής (αναψυχής και άμυνας), φιγουράροντας πια σε όλες τις Τουριστικές Εκθέσεις και Διαφημίσεις της Ελλάδας, σαν οι σύγχρονες ελληνικές “τριήρεις” της εποχής μας, ενώ κάθε χρόνο να γίνονται Διεθνείς Αγώνες Hannibal, υπό την επίσημη Αιγίδα της Ελληνικής επιτέλους Πολιτείας!
  Και για να συνδυάσουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, οι Αγώνες αυτοί μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, ακόμη και τώρα, φέτος, με ελληνικά σκάφη, πληρώματα και χορηγούς, σε Μεγίστη, Ρω και Στρογγύλη


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις