Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020

“Η Τουρκία απειλεί όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο-Είμαστε σε εγρήγορση”, λέει ο Α/ΓΕΕΘΑ

Για ετοιμότητα και εγρήγορση των ελληνικών ΕΔ “στο μέγιστο βαθμό” μίλησε ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος σε συνέντευξη που έδωσε στο Ισραήλ, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι “εξαιτίας των προκλήσεων που βιώνουμε από την Τουρκία το τελευταίο διάστημα αλλά ουσιαστικά εδώ και αρκετά χρόνια με την προκλητικότητα να κορυφώνεται το τελευταίο διάστημα, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε εγρήγορση, στο μέγιστο δυνατό επίπεδο και είναι έτοιμες και ικανές να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που προσδιορίζονται από το αίσθημα καθήκοντος το οποίο διέπει όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να διασφαλισθεί η εδαφική ακεραιότητα και η εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Διαθέτουμε στράτευμα υψηλών προδιαγραφών και στην ξηρά και στη θάλασσα και στον αέρα και είναι κάτι το οποίο το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Ζούμε και βιώνουμε τις προκλήσεις και στο Αιγαίο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή από έναν παράγοντα αποσταθεροποιητικό, ο οποίος πλέον δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα αλλά το status quo, το οποίο έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια στην περιφέρεια της νοτιανατολικής Μεσογείου. Αυτό είναι κάτι το οποίο οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εαν προκληθούν επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και αν απειληθούν πρόκειται να απαντήσουν και οι κόκκινες γραμμές είναι δεδομένες και έχουν καθορισθεί και από την πολιτική ηγεσία και τη Στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδος”.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στις καθημερινές προκλήσεις των Τούρκων επισημαίνοντας:
“Με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από την Τουρκία και την καθημερινή επιθετικότητα της σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, με γνωστά σε όλους τα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από μερικούς μήνες στον Έβρο, γνωστές τις υπερπτήσεις που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι γνωστές προκλητικές πτήσεις στην περιοχή του Ελληνικού FIR, είναι δεδομένο ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας σε καθημερινή βάση και δρουν και αντιδρούν όπου απαιτηθεί. Εκπέμπουμε λοιπόν ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής και ισχύος σε όποιον αμφισβητήσει την κυριαρχία μας και είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας έναντι οποιουδήποτε παράγει αστάθεια στη περιοχή και απειλεί την κυριαρχία και τα εθνικά μας δικαιώματα. Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μία περιοχή στην οποία θα πρέπει τα Κράτη, που απαρτίζουν το σύστημα περιφερειακής ασφάλειας, να συνεργάζονται μέσα σε καθεστώς ειρήνης και ασφάλειας και να προάγουν την ευημερία των πολιτών τους. Αυτό κάνει η Ελλάδα, αυτό ήταν το νόημα της σημερινής μου συνάντησης με τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, να εργαστούμε από κοινού για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη περιοχή. Δεν αποκλείουμε κανέναν, οι συνέργειες είναι για το κοινό καλό και όχι για τον αποκλεισμό οποιουδήποτε”.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις