Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Iστορική βεβήλωση: Ο Ερντογάν διαβάζει το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφιά!


'Μαύρη'' ημέρα για τον Ελληνορθόδοξο κόσμο

Έφτασε πριν λίγο στην Αγία Σοφία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από το πρωί έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου έξω από την Αγιά Σοφιά ενώ οι χώροι για τους
πιστούς άνοιξαν στις 10:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προσεύχεται αυτή την ώρα στην Αγιά Σοφιά μαζί με εκατοντάδες μουσουλμάνους στην πρώτη προσευχή στο ναό μετά τη μετατροπή του σε τζαμί.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας μαζί με υπουργούς του και φορώντας λευκή μάσκα για προστασία από την Covid-19 γονάτισε στο μπλε χαλί πριν από την έναρξη της προσευχής.

Στη συνέχεια πήρε στα χέρια του το μικρόφωνο σε στάση προσευχής συμμετέχει ενεργά στο τελετουρκικό με τα τουρκικά Μέσα να μεταδίδουν ζωντανά εικόνες από το εσωτερικό του ναού.





Αρχικό κίμενο

Ξεκίνησε η προσευχή στην Αγιά Σοφιά. Οι εικόνες πραγματικά προκαλούν σοκ και στεναχώρια. Τεράστιες οι ευθύνες σε ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία!

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο μνημείο, ο κυβερνήτης ανέφερε πως «όλοι ανυπομονούν να παρευρεθούν στις ειδικές προσευχές με μεγάλο ενθουσιασμό».

Αναφερόμενος στα υγειονομικά μέτρα κατά του κορονοϊού, τόνισε ότι θα υπάρχουν πέντε διαφορετικοί ανοιχτοί χώροι για τους προσκυνητές για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Οι χώροι για τους πιστούς θα ξεκινήσουν να ανοίγουν σήμερα στις 10:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.

Από νωρίς το πρωί έξω από την Αγιά Σοφιά έχουν συγκεντρωθεί πιστοί που θέλουν να συμμετάσχουν στην προσευχή που θα γίνει στις 13:00. Οι πύλες ανοίγουν στις 10:00 και στην Κωνσταντινούπολη για το γεγονός όπου έχει στρέψει το βλέμμα της όλη η υφήλιος, έχουν συρρεύσει μουσουλμάνοι απ’ όλο τον κόσμο.

Η φιέστα του Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει «προσωπικό» το ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς. Όχι μόνο με δική του απόφαση την έκανε τζαμί ξανά, όχι μόνο έσπευσε να την επισκεφτεί αλλά βρέθηκε, μαζί με τη σύζυγό του Εμινέ, στην πρόβα τζενεράλε για να τσεκάρει πως όλα είναι εντάξει για να γίνει το… «όνειρό» του πραγματικότητα.

Ήδη, η ταμπέλα έξω από την Αγιά Σοφιά έχει αλλάξει. Δεν υπάρχει πια το «μουσείο Αγιά Σοφιά». Υπάρχει το «τέμενος Αγία Σοφία». Τη νέα ταμπέλα μάλιστα, αποκάλυψε η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, μαζί με τη σύζυγο του υπουργού Τουρισμού της Τουρκίας…

Στην πρώτη μεγάλη προσευχή, παρών θα είναι και ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την οικογένειά του, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ξένοι ηγέτες, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο «Γκρίζος Λύκος», Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Δεν θα είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκμέμ Ιμάμογλου, ούτε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις