Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Κατέθεσε Στεφάνι στις μπότες του Αττίλα ο Ακιντζή

46 χρόνια έχουν περάσει από την επιχείρηση που διεξήγαγαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Κύπρο για να δώσουν ένα τέλος στις καταπιέσεις και τον διωγμό που αντιμετώπιζαν οι Τούρκοι που ζούσαν στο Νησί. ..γράφει το TRT

Οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο της «Ειρηνευτικής Επιχείρησης Κύπρου» ξεκίνησαν με την κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο των Κατεχομένων Μουσταφά Ακιντζί, και τον αντιπρόεδρο της  Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, στις μπότες του Αττίλα στην κατεχόμενη πρωτεύουσα
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Οκτάι ανέφερε μεταξύ άλλων και τα Εξής :
«Οι Ρωμιοί θέλουν να κάνουν τους Τουρκοκύπριους να πληρώσουν το τίμημα για τo αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Τα τελευταία παραδείγματα αυτού είναι η εκμετάλλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το δίδυμο Ρωμιών-Ελλήνων και οι κυρώσεις που ζήτησαν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και το Φόρουμ Αερίου Μεσογείου και οι τριμερείς μηχανισμοί συνεργασίας που συστάθηκαν», είπε.
Ο Οκτάι υπογράμμισε ότι είναι αδύνατον να ξεχαστούν οι αδικίες και οι καταπιέσεις που έγιναν στο παρελθόν, ούτε να αγνοηθούν τα παιχνίδια που επιχειρούνται να παιχθούν σήμερα, προσθέτοντας το εξής:
«Η Τουρκία ήταν και θα συνεχίσει να είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των Τουρκοκυπρίων σε κάθε πεδίο. Αυτό πρέπει να ξέρουν όλοι».
Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής, την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και την έπαρση των σημαιών ο Ακιντζί και ο Οκτάι υπέγραψαν το ειδικό βιβλίο του μνημείου.
Οι εορτασμοί για την 46η επέτειο της  Επιχείρησης  Αττίλας στη Κύπρο συνεχίστηκαν με τις εκδηλώσεις στη λεωφόρο δρ. Φαζίλ Κιουτσούκ
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις