Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

''Κόλαση'' φωτιάς από τις ΕΔ της Αρμενίας - Καταστρέφουν θέσεις των Αζέρων

Ανδρέας Μουντζουρούλιας
Στα ύψη η ένταση - Συνάντηση Α/ΓΕΕΘΑ Αρμενίας με Ρώσο Πρέσβη


Έντεκα Αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν πριν από λίγο στις συγκρούσεις που διεξάγονται με την Αρμενία, με το Γερεβάν να δείχνει ποιος έχει το πάνω χέρι πλέον!

#SONDAKIKA Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmada 7 Azerbaycan askeri hayatını kaybetti bit.ly/3h1S51b
GIF

🇦🇿
Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Kerim Veliyev, Ermeni saldırısında şehit sayısının 11'e yükseldiğini açıkladı. Şehitler arasında Tümgeneral Polat Haşimov ve Albay Ilgar Mirzayev'in yanı sıra iki binbaşı ve bir üsteğmenin olduğu bildirildi.

Αρχικό κείμενο

Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων. Το Γερεβάν περνάει στην αντεπίθεση και με αιφνιδιαστική επιχείρηση, κατέστρεψε θέσεις των Αζέρων!

Μάλιστα το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας δημοσίευσε και βίντεο το οποίο και σας παρουσιάζουμε.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη, με την Αρμενική Πολεμική Αεροπορία όπως σας ανέφερε χθες το Πενταπόσταγμα, να αναπτύσσει τα σύγχρονα μαχητικά της Su-30SM στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Η σφοδρή σύγκρουση που ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα στα σύνορα της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και η συνεχής ανταλλαγή πυρών με το στρατό του Αζερμπαϊτζάν ανάγκασε την ηγεσία της Αρμενικής Πολεμικής Αεροπορίας να απογειώσει τα μαχητικά Su-30SM, τα οποία αγοράστηκαν από τη Ρωσία πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με Ρωσικά ΜΜΕ, οι απώλεις των Αζέρων είναι τεράστιες από τις επιθέσεις των Αρμενίων, ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία φαίνεται πως θέλει να εμπλακεί και σε αυτή την σύγκρουση.

Παρέμβαση όμως έχουμε και από την Μόσχα, καθώς η Ρωσία έχει συμφέροντα στην περιοχή. Πριν λίγες ώρες είχαμε συνάντηση ανάμεσα στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας Ονίκ Γκασπαρυάν με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας S. Kopyrkin και τον στρατιωτικό ακόλουθο A. Grischuk στο Γερεβάν, όπου συζήτησαν για νέες μελοντικές στρατιωτικές συμφωνίες, αλλά και για την κρίση με τους Αζέρους! 


Απειλές από πρών Αζέρο στρατιωτικό 


Ο ''θρύλος'' του στρατού των Αζέρων σύμφωνα με τους Τούρκους, Ibad Huseyinli, δήλωσε ευχαριστημένος με τις εξελίξεις για την Αγία Σοφία, ενώ ανέφερε πως στόχος είναι η κατάκτηση του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Μάλιστα ανέφερε πως η Άγκυρα βοηθάει το Μπακού και πως ευελπιστεί για νέες ενισχύσεις!

Η σύγκρουση μάλλον είναι προ των πυλών, με την Τουρκία να ''χώνεται'' σε άλλο ένα μέτωπο.

Units of the Armenian Armed Forces destroy the Azerbaijani positions that were firing at the civilian settlements located in the vicinity of the
🇦🇲
-
🇦🇿
border in Tavush region, Armenia. Watch till the end
😉
Long live the AF of Armenia! #TavushStrong


Azerbaijani forces suffered 'serious losses' in battle with Armenian military: Russian media is.gd/XYW57G #Armenia #Azerbaijan




НГШ ВС Армении, генерал-лейтенант Оник Гаспарян принял Ч&П посла РФ С. Копыркина и военного&военно-воздушного атташе пос-ва, полковника А. Грищука. Были затронуты вопросы, касающиеся
🇦🇲
🇷🇺
2стороннего сотруд-ва в оборонной сфере, дальн. программы военного&военно-техн. сотруд-тва





ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις