Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400 εντός μηνός λέει ο νόμος αλλά το θέμα είναι τι θα κάνει ο Τραμπ

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας “εντός μηνός” λόγω των S-400; Αυτό προβλέπει ο αμερικανικός νόμος CAATSA, αλλά υπάρχει πάντα ο Τραμπ…


Σύμφωνα με όσα γράφει το ieidiseis.gr  “σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσει στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και στον Ντόναλντ Τραμπ τροπολογία των βουλευτών Κίνζινγκερ και Σπανμπεργκερ, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα, όπου επαναβεβαιώνεται ότι η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών πυραύλων S-400 συνιστά μία «σημαντική συναλλαγή» βάσει του νόμου κυρώσεων CAATSA και ορίζει ότι μέσα σε ένα μήνα από την υπογραφή του νόμου, θα πρέπει να υποβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

Η τροπολογία πάντως δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο να άρει τις κυρώσεις, αν η Τουρκία απαλλαγεί από τους ρωσικούς πυραύλους, κάτι που δεν φαίνεται να μπορεί να συμβεί.

Ο βουλευτής Άνταμ Κίνζινγκερ είναι ρεπουμπλικανός από το Ιλινόις κι η Αμπιγκέιλ Σπάνμπεργκερ δημοκρατική από τη Βιρτζίνια, σύμφωνα με Κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, που επικαλούνται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό της Άμυνας ψηφίστηκε χθες από την ολομέλεια της Βουλής με ψήφους 295 – 125 και προωθείται στη Γερουσία, όπου επίσης υπάρχει έντονη δικομματική υποστήριξη για κυρώσεις στην Τουρκία, με τους επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων Τζιμ Ρις και Μπομπ Μενέντεζ να έχουν καταθέσει παρόμοια τροπολογία στο παρελθόν.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Κίνζινγκερ ανέφερε ότι η Τουρκία αγνόησε επανειλημμένες προειδοποιήσεις από μέλη του ΝΑΤΟ, να μην προχωρήσει στη συμφωνία. «Πρέπει να καταστήσουμε πολύ σαφές ότι δεν πρόκειται οι ενέργειες της Τουρκίας να γίνουν ανεκτές και θα αντιμετωπιστούν με σοβαρές επιπτώσεις. Η νομοθεσία μας πράττει ακριβώς αυτό κάνοντας τις πράξεις της Τουρκίας ένα συγκεκριμένο αδίκημα που τιμωρείται».

Ο νόμος CAATSA για τις κυρώσεις ορίζει ποινές για οποιαδήποτε χώρα προβεί σε σημαντικές συναλλαγές με τη ρωσική αμυντική βιομηχανία. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες κυρώσεων και δεν επαφίεται στον πρόεδρο να επιλέξει την κατηγορία που κρίνει απαραίτητη. Ο πρόεδρος Τραμπ για περισσότερο από ένα έτος, όχι μόνο αποφεύγει να επιβάλλει κυρώσεις, αλλά προσπαθεί να διευκολύνει την Τουρκία με την υπόθεση της HalkBank.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε την Τρίτη από το Πεντάγωνο ότι οι ΗΠΑ θα αγοράσουν τα 8 μαχητικά F-35 που επρόκειτο να πωληθούν στην Τουρκία, αλλά η αγορά τους ακυρώθηκε διά νόμου, εξ αιτίας της προμήθειας των πυραύλων S-400”.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις