Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Λιβύη: Ο στρατός του Χάφταρ διαψεύδει τουρκική επίθεση με drones στη βάση Τζούφρα

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τις τελευταίες ώρες πως τουρκικά drones εξαπέλυσαν επίθεση στην αεροπορική βάση της Τζούφρα στη Λιβύη
, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Λιβυκού Εθνικού Στρατού και τον Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

All news of airstrike on Aljufra is alll Fake and a fabric of a sad #GNA terrorists imagination
GIF
Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη βάση χρησιμοποιείται και από δυνάμεις της Ρωσίας που σταθμεύουν εκεί.

Τα ίδια μέσα υποστηρίζουν πως η επίθεση -που κατά τα λεγόμενά τους είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και Ρώσοι στρατιωτικοί- έγινε ως αντίποινα στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην Αλ Ουατίγια και η οποία αχρήστευσε ραντάρ και εξοπλισμό αεράμυνας που είχε μεταφέρει η Τουρκία.

Ωστόσο ο λογαριασμός στο twitter που απηχεί τις απόψεις του LNA και του Στρατάρχη Χάφταρ διαψεύδει τους τουρκικούς ισχυρισμούς, κάνοντας λόγο για fake news.

«Όλα τα νέα για αεροπορική επιδρομή στην Αλ Τζούφρα είναι ψευδή και κατασκεύασμα της λυπηρής φαντασίας της κυβέρνησης (του Σάρατζ)», αναφέρει χαρακτηριστικά.



Υπενθυμίζεται πως η Τουρκική Προεδρία, με επίσημη ανακοίνωσή της, χαρακτήριζε την αεροπορική βάση της Τζούφρα ως επόμενο στόχο των δυνάμεων του Σάρατζ.
«Η στρατιωτική βάση είναι σημαντική και απαραίτητη για τον έλεγχο των γραμμών εφοδιασμού του πετρελαίου στην πλούσια σε ενεργειακές πηγές Λιβύη», ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι τώρα η συγκεκριμένη βάση χρησιμοποιείται από τους Ρώσους για την ανάπτυξη μισθοφόρων και -πιο πρόσφατα- μαχητικών αεροσκαφών, ως στήριξη στον Χαφτάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις