Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

''Μαχαιριά'' & από Ιράν σε Ελλάδα: ''Συγχαρητήρια στον Ερντογάν για την Αγία Σοφία!''


Η Ελλάδα μένει μόνη της!
Απανωτά είναι τα ''χτυπήμα'' κατά της Ελλάδας από ισλαμικές χώρες.
Άλλες θεωρούνται παραδοσιακά φιλικές προς την χώρα μας και άλλες ήταν και είναι στην αντίπερα ''όχθη''.

Χαμάς, Μουσουλμανική Αδελφότητα, Πακιστάν και τώρα το Ιράν! Η Τεχεράνη σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Abbas Musevi, δήλωσε πως ''η χώρα του χαίρεται με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε Τζαμί!''

Μάλιστα ανέφερε πως ''πρόκειται για ένα εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας και κανείς δεν μπορεί να αναμειχθεί στην υπόθεση!''

Ξεκάθαρη και η Τεχεράνη! Εάν προσθέσουμε τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γερμανία, τότε βλέπουμε πως όλοι βρίσκονται στο πλευρό του Ερντογάν.

Άλλοι με την ''σιωπή'' τους και άλλοι με ανακοινώσεις τους, δείχνουν ξεκάθαρα πως με την στάση τους ''γράφουν'' την Ελλάδα.

Μεγάλη ευθύνη φέρει φυσικά και η Αθήνα. Με την ανύπαρκτη διπλωματική της παρουσία, κατάφερε να κάνει είτε εχθρούς, είτε να κάποιες χώρες να σέβονται περισσότερο την Τουρκία.

Λογικό βέβαια. Όταν σου παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία και εσύ το μόνο που έχει να πεις είναι ''η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο'', τότε κανείς δεν θα σε πάρει στα σοβαρά.

Οι Μεγάλες Δυνάμεις θέλουν να έχεις αποφασιστικότητα, δύναμη και ''τσαμπουκά'', κάτι που δεν έχει η Ελλάδα στην εξωτερική της πολιτική! Ας πούμε αυτές τις αλήθειες και ας μην ''κρυβόμαστε''.

Η Ελλάδα έχει μόνο ισχυρές ΕΔ, αλλά ''μηδενική'' πολιτική στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Κατά τα άλλα την χαρά τους εξέφρασαν για την Αγία Σογία ο Μεγάλος Μουφτής του Ομάν Ahmed bin Hamad al-Khalili και ο ιεροκήρυκας του τεμένους Αλ Ακτσά Ekrema Sabri.

Η Αίγυπτος ''εξαφανισμένη'' μέχρι τώρα, καθώς δεν έχει καταδικάσει την Τουρκία!

Τα χειρότερα έρχονται!


Arabs hail Turkey’s reopening of Hagia Sophia mosque v.aa.com.tr/1908596


İran: Ayasofya'nın ibadete açılmasından mutluluk duyduk bit.ly/3gVw2cs
İran'dan 'Ayasofya' açıklaması: İbadete açılmasından biz de mutluluk duydukΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις