Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020

«Μαύρα σύννεφα» πάνω από Ελληνικό και κυβερνητικό αφήγημα: Αποχώρησε (και) η Μαριάννα Λάτση από το έργο!

«Μαύρα σύννεφα» πάνω από Ελληνικό και κυβερνητικό αφήγημα: Αποχώρησε (και) η Μαριάννα Λάτση από το έργο!
Ο ένας μετά τον άλλο τα «μαζεύουν και φεύγουν» οι επενδυτές από το Ελληνικό, αφού μετά τους Κινέζους και τους Άραβες από την κοινοπραξία για
την ανάπτυξη του έργου αποχώρησε και η Μαριάννα Λάτση δημιουργώντας πλέον μεγάλες αμφιβολίες για το ξεκίνημα του έργου, παρ'όλα τα... «εγκαίνια» της κυβέρνησης!

Μάλιστα αυτή η αποχώρηση έρχεται τη στιγμή που υπήρξε κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ, εταιρικό ομόλογο 320 εκατ. ευρώ και συμφωνία για την εξασφάλιση δανεισμού για τη Lamda Development., δείχνοντας πως δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά κάτι βαθύτερο.

Η επίσημη ανακοίνωση που διανεμήθηκε μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής και αφού η πληροφορία είχε διαρρεύσει νωρίτερα έχει ως εξής:

«Μετά από  συμφωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας Λάτση,  η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε, στις 24/7/2020, 8.900.000 μετοχές της εταιρείας Lamda Development ΛΑΜΔΑ και θα εκκινήσει άμεσα διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 5.992.760 μετοχών της Lamda Development AE προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η κα Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή  τους στη Lamda Development ΑΕ και στο έργο του Ελληνικού.

Οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση διατηρούν τη συμμετοχή τους στη CLH και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού. 

Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών,  η CLH θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development AE, διατηρώντας τον έλεγχο επί της Lamda Development AE.»

Μη ξεχνάμε πως η Lamda, στην οποία δεν έχει γίνει καν η μεταβίβαση του ακινήτου, αυτή τη στιγμή ψάχνει «συμπαίκτες» για την δεύτερη φάση του έργου, δηλαδή την ανέγερση των ξενοδοχείων και αντί για «συμπαίκτες» βλέπει... αποχωρήσεις.

Την ίδια στιγμή δεν έχει γίνει καν η έκδοση των αδειών του καζίνου, απαραίτητη προϋπόθεση για το ξεκίνημα του έργου, με την αμερικανική εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή και αξιοποίησή του να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις