Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020

Η Μέρκελ βάζει πλάτη στον Ερντογάν και μιλά για “περιοχές που διεκδικούν Ελλάδα και Κύπρος’

Η Μέρκελ μίλησε στη Βουλή για τη γερμανική προεδρία στην ΕΕ, επικεντρώνοντας στην Τουρκία. Δεν είπε πουθενά τη λέξη κυρώσεις και
επιβεβαίωσε ότι εκείνη μεσολάβησε για να γίνει η τηλεφωνική επαφή Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Τι είπε η Μέρκελ για την Τουρκία; Πρώτον ότι είναι στρατηγικός εταίρος. Δεύτερον ότι  το προσφυγικό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο στη βάση συμφωνιών με την Τουρκία.

Άφησε και μία …αιχμή για τα μάτια του κόσμου περί ανάγκης σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ο Ερντογάν συστηματικά παραβιάζει αλλά κανένας δεν ασχολείται.

Η Μέρκελ μίλησε και για τις  τουρκικές γεωτρήσεις σε θαλάσσιες περιοχές που διεκδικούν η Ελλάδα και η Κύπρος. Από ποιον τις διεκδικούν δεν μας εξήγησε…Κάτι που σου ανήκει δεν το διεκδικείς ,το υπερασπίζεσαι.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά συνομιλίες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους», δήλωσε επιβεβαιώνοντας κατά έμμεσο τρόπο τις πληροφορίες για γερμανική μεσολάβηση που οδήγησε στην πρόσφατη συνομιλία του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις