Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Μετά τον Μ.Τσαβούσογλου και ο Χ.Ακάρ απειλεί την Αρμενία με πόλεμο: «Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο»

Μετά τον Μ.Τσαβούσογλου και ο Χ.Ακάρ απειλεί την Αρμενία με πόλεμο: «Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο»
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
email: andreopoulos@pronews.gr

Η Τουρκία εκφράζει απειλές κατά της Αρμενίας και δείχνει (τουλάχιστον λεκτικά) έτοιμη να ανοίξει και τέταρτο μέτωπο ένοπλης αντιπαράθεσης μετα τις Συρία-Ιράκ και Λιβύη.


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να «στέκεται με τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας, η οποία συνεχίζει την επιθετική της προσέγγιση» στέλνοντας «ότι βοήθεια κριθεί απαραίτητη»…


Η τουρκική δήλωση είναι η δεύτερη που γίνεται από υπουργό της Άγκυρας και αποτελεί πολεμική απειλή κατά του Γιερεβάν μετά την χθεσινή δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου.

Ο Tούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε την Αρμενία με επέμβαση γράφοντας στο Twitter:

«Είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τις ζωές μας για το Αζερμπαϊτζάν».

Σημειώνεται πως δεν έχει ποτέ ξεχαστεί στην Αρμενία η Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους και μια τέτοια απειλή προκαλεί δυσάρεστες μνήμες.

Πριν από λίγο την Αρμενία την καταδίκασε και το Πακιστάν.

Βέβαια το πως σκέφτονται στην Άγκυρα να εμπλακούν κατά μιας χώρας που έχει την άμεση προστασία της Μόσχας θα πρέπει να το εξηγήσουν. Η ουσία όμως είναι ότι πλέον ενεργούν σα να έχουν ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ανακατεύονται παντού και δρουν παντού ενώ έχουν αναλάβει εργολαβικά την προαστασία των απανταχού τουρκικών αλλά και μουσουλμανικών πληθυσμών.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει την Τουρκία ισλαμική για να έχει περαιτέρω δικαιώματα όχι μόνο σε τουρκόφωνες χώρες αλλά και όπουμ επικρατεί το σουνιτικό ισλάμ (οι Αζέροι είναι σιίτες αλλά Τούρκοι).

Οι νέες φονικές συγκρούσεις ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία σημειώθηκαν στον τομέα Τοβούζ της μεθορίου, ανάμεσα σε δύο μακρόχρονους εχθρούς. Είναι οι πιο σοβαρές εδώ και πολλά χρόνια.

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την Τρίτη (14.07.2020) τον θάνατο επτά στρατιωτικών μεταξύ τους και ενός στρατηγού, καθώς και ενός αμάχου. Η χώρα είχε ανακοινώσει ήδη τον θάνατο τεσσάρων Αζέρων στρατιωτών στη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών. Ο συνολικός απολογισμός από αζερικής πλευράς έφθασε έτσι τους 11 νεκρούς στρατιώτες και έναν άμαχο.

MSB HULUSİ AKAR: Yukarı Karabağ’ı hukuksuzca işgal eden, yıllardır saldırgan tutum sergileyen Ermenistan’a karşı Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin yanında durmaya, “tek millet, iki devlet” diye kabul ettiğimiz Azerbaycanlı kardeşlerimize var gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz.
0:32
139,3 χιλ. προβολές
Από την πλευρά της η Αρμενία ανακοίνωσε την ίδια ημέρα τις πρώτες απώλειές της με τον θάνατο δύο μελών των ενόπλων δυνάμεών της, που σκοτώθηκαν από εχθρικά πυρά.

Οι δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες βρίσκονται σε σύγκρουση εδώ και δεκαετίες για την αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν, μια περιοχή με αρμενική πλειονότητα η οποία αποσχίστηκε, με την υποστήριξη του Γερεβάν, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, προκαλώντας μια σύγκρουση που οδήγησε στον θάνατο 30.000 ανθρώπων. Μια επισφαλής εκεχειρία έχει τεθεί σε ισχύ από το 1994.


#UPDATE Armed Forces of #Armenia has attacked to different Azerbaijani positions and villages in #Tovuz district along the border. Armed Forces of #Azerbaijan are suppressing the aggressor.
❗
Armenia will bear the consequences of its aggression!




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις