Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία – Αμερικανικά άρματα και ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

«Θερμό» το κλίμα
Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει πάντα την
ετοιμότητα να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και θα το πράξει αποφασιστικά εφόσον απαιτηθεί».

Όπως συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας «το γεγονός ότι αυτή την ώρα σχεδόν το σύνολο του Ελληνικού Στόλου έχει αναπτυχθεί στο νότιο Αιγαίο αποδεικνύει ακριβώς αυτό».



Ο υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε την Πέμπτη το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τις εκδηλώσεις εορτασμών από τα 150 χρόνια του λιμανιού αλλά και για την υποδοχή του γιγαντιαίου αμερικανικού μεταγωγικού πλοίου «Εndurance» που μεταφέρει δεκάδες άρματα, ελικόπτερα και οχήματα τα οποία θα διασκορπιστούν στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη στο πλαίσιο της συμμαχικής άσκησης «Atlantic Resolve 2020».

Welcome to Alexandroupoli @USArmyEurope @101CAB and @21stTSC - we’ll see you soon! @npanagioto
USTRANSCOM
@US_TRANSCOM
@USArmy Soldiers and civilians from the @101st, @21stTSC, and 598th Transportation Brigade offload @101CAB helicopters from the @ARCships Endurance at the Port of Alexandroupoli, Greece ISO of @NATO's #atlanticresolve mission. #Togetherwedeliver @USArmyEurope @US_EUCOM
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην σκιά των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και στην κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας.

Σημειώνεται πως η Αλεξανδρούπολη είναι πόλη κόμβος, την οποία εποφθαλμιούν οι Αμερικανοί αλλά και οι Ρώσοι. Γνώρισε δόξες, προκλήσεις και δοκιμασίες, που επίσης συνέβαλαν στην ανάδειξή της σε βασική διασυνδετήρια πύλη ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Ασίας.

Σήμερα, σχεδόν 150 χρόνια μετά την άφιξη του σιδηροδρόμου και τη μετατροπή της σε διαμετακομιστικό κόμβο, το λιμάνι και ο σιδηρόδρομος, για ακόμη μία φορά, έρχονται να ορίσουν το μέλλον της, να αναδιαμορφώσουν το οικονομικό, αναπτυξιακό αλλά και κοινωνικό περιβάλλον της περιοχής.


Delighted to return to #Alexandroupoli. This is my fifth visit, more than any other U.S. Ambassador to Greece, which underlines this city's strategic role as a regional energy, transportation, and commercial hub vital to European stability and security.
0:11
4,7 χιλ. προβολές


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις