Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Οι Αμερικανοί εκπαιδεύονται στα σίγουρα νερά του Σαρωνικού κι όχι στα “αμφισβητούμενα” του Καστελόριζου

Οι Αμερικανοί εκπαιδεύονται σε “σίγουρα” ελληνικά νερά κι όχι στα “αμφισβητούμενα ύδατα” του Καστελόριζου, όπως μας είπε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Το ΓΕΕΘΑ δημοσιοποίησε φωτογραφίες και βίντεο από προγραμματισμένη Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση προσωπικού της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστραφών (ΔΥΚ) και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ [United States Special Operations Command (US SOCOM)] στις περιοχές του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου, του Σαρωνικού κόλπου καθώς και στις εγκαταστάσεις της ΔΥΚ.

Καλές και άγιες αυτές οι συνεκπαιδεύσεις, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι οι ΗΠΑ χρωστάνε πολύ περισσότερα στην Ελλάδα και με κάποιο τρόπο θα πρέπει να τους το κάνουμε λιανά. Έχουν εισπράξει εν μέσω κρίσης δισεκατομμύρια από την Ελλάδα, παίρνουν ότι θέλουν πριν καν το ζητήσουν, έχουν όποια διευκόλυνση επιθυμούν και έχουν δώσει μπόλικο μεταχειρισμένο υλικό και ασκήσεις σαν κι αυτή των που θα δείτε στο βίντεο και στις φωτογραφίες. Το περίφημο “αμερικανικό αποτύπωμα” που αναμέναμε όταν υπογράφαμε το αμφιβόλου πλέον χρησιμότητας πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16, δεν το είδαμε ποτέ. Η αμυντική συμφωνία που υπογράψαμε δεν αλλάζει και πολλά από τα παραπάνω.

Αντιθέτως ,το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τις δηλώσεις του ,πονηρά παίρνει θέσεις που βολεύουν την Τουρκία και ο πρόεδρος Τραμπ είναι κάθε λίγο και λιγάκι σε τηλεφωνικές επαφές με το φίλο του τον Ερντογάν. Ο Τραμπ βλέπει στον Ερντογάν το “μαντρόσκυλο” που θέλει να αφήσει στη “γειτονιά” της Μεσογείου. Οι απόψεις του Ερντογάν για τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, οι σχέσεις του τουρκικού καθεστώτος ακόμη και με το ISIS, είναι “ψιλά γράμματα” για τον Τραμπ.




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις