Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Οι «βολές» του Αρχηγού ΓΕΝ και η πιεστική ανάγκη εκσυγχρονισμού του Στόλου

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η προχθεσινή εκδήλωση ονοματοδοσίας του νεοαποκτηθέντος Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) ΗΡΑΚΛΗΣ στην δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού
σηματοδοτήθηκε από δύο πύρινες ομιλίες, με μια κοινή συνιστώσα: Τον εκσυγχρονισμό του Στόλου.

Στο enikos.gr έχουμε ασχοληθεί πολλάκις με την ανάγκη πρόσκτησης νέων μονάδων και αντικατάστασης κάποιων υπέργηρων καραβιών, όπως και ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ. Ήδη υπάρχει έντονη κινητικότητα, όμως, εάν αυτή δεν συνοδευτεί με πράξεις τότε είναι πολύ πιθανό ο Στόλος να οδηγηθεί σε επικίνδυνες θάλασσες, με φουρτούνες απειλητικών προκλήσεων.


Δύο φορές αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύρχος Στυλιανός Πετράκης για την επείγουσα κατάσταση. «Το ότι σήμερα διατηρούμε το αξιόμαχο και είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε αποτελεσματικά κάθε κακόβουλη και επιθετική ενέργεια δεν σημαίνει ότι η ικανότητα αυτή μπορεί να διατηρηθεί στο διηνεκές χωρίς ανανέωση, αναβάθμιση και απόκτηση νέων σύγχρονων μονάδων» ανέφερε στην εισαγωγή της ομιλίας του κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για να επαναλάβει στο τέλος, απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Τα στελέχη του πολεμικού ναυτικού, με υψηλό ηθικό και με αξιοπρέπεια, εργάζονται καρτερικά, σεβόμενα τις δυσβάστακτες οικονομικές θυσίες του λαού μας. Υπερβάλλουν εαυτόν ώστε να διατηρούν το ΠΝ ικανό να ανταπεξέλθει στις εν εξελίξει προκλήσεις που σχετίζονται άμεσα με το θαλάσσιο περιβάλλον. Στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η Πατρίδα απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε, να διατηρήσουμε υψηλά το αξιόμαχο, αλλά και να ενισχύσουμε το Στόλο». Βεβαίως, δίπλα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρισκόταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σημειώνοντας τα «καμπανάκια» του Αρχηγού ΓΕΝ.

«Καμπανάκια», τα οποία μετατράπηκαν σε πύρινο ποτάμι από τον ίδιο τον δωρητή του ΗΡΑΚΛΗΣ στο ΠΝ, όπως και του προηγούμενου Πλοίου Γενικής Υποστήριξης ΑΤΛΑΣ 1, τον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη, εκ μέρους του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

«Αυτόν όμως τον Πολεμικό Στόλο μας, δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια, διαχρονικές ελληνικές κυβερνήσεις και ηγεσίες, τον έχουν παραμελήσει. Τον έχουν παραμελήσει σε επικίνδυνο βαθμό και πρέπει γρήγορα, με άμεσο και δραστικό τρόπο αυτή η παραμέληση να αναταχθεί το ταχύτερο», ανέφερε ο κος Λασκαρίδης στην ομιλία του, προχωρώντας σε μία ανάλυση παραθέτοντας «ωμά» τα πράγματα ως έχουν.

Η παραμέληση αυτή συνίσταται σε δύο στοιχεία,:

- Πρώτον στη μεγάλη υποχρηματοδότησή του που τον κάνει να βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία να εκτελέσει ακόμα και τις κανονικές του υπηρεσιακές υποχρεώσεις.

- Δεύτερον να τον απεμπλέξει από μία φρικτή γραφειοκρατία, η οποία οδηγεί καρεκλοκένταυρους, ελεγκτάς, δημοσίους υπαλλήλους, να καταδικάζουν πολεμικά πλοία σε αργία και ακινησία, την ώρα που τα πλοία αυτά, θα έπρεπε να είναι ενεργά επιχειρησιακά και να βρίσκονται στις θάλασσες του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, να προστατεύουν τα Ιερά και τα Όσια μας.

Γιατί οι ηγεσίες μας, οι κυβερνήσεις μας, εμείς οι ίδιοι, όλοι μαζί, δεν θα κριθούμε από το αν καταφέραμε να πατάξουμε τον κορωνοϊό ή να ανατάξουμε την Οικονομία. Θα κριθούμε από το αν καταφέραμε να υπερασπίσουμε με απόλυτο τρόπο τα Εθνικά Δίκαιά μας» ανέφερε ο κος Λασκαρίδης, μιλώντας από καρδιάς χωρίς να χρησιμοποιήσει τις σημειώσεις που είχε και την γραμμένη ομιλία του, όπως είπε.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις