Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020

Όλα κρίνονται στις ΗΠΑ – Αυτούς θα χρησιμοποιήσει ο Τραμπ για την καταστολή των «διαδηλωτών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου 100 ημέρες έμειναν για τη διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών.
Οι αναταραχές δεν λένε να κοπάσουν στις ΗΠΑ και παρά τη σχετική ηρεμία των τελευταίων βδομάδων, οι ορκισμένοι αντίπαλοι του
Τραμπ υπόσχονται ένα «καυτό» Φθινόπωρο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ωστόσο είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την τάξη.


Προ μερικών ημερών διέταξε την κινητοποίηση Ομοσπονδιακών Ομάδων της Αστυνομίας προκειμένου να επιβληθεί η τάξη στο Σικάγο αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη αμερικανική πόλη κριθεί αυτό αναγκαίο.

Εξάλλου ο ίδιος ο Τραμπ έχει υπάρξει πολύ σαφής για την ταυτότητα όλων όσων αυτοαποκαλούνται «διαδηλωτές» και ανήκουν στον αριστερό χώρο:

«Δεν είναι διαδηλωτές, μην τους αποκαλείτε διαδηλωτές. Είναι αναρχικοί που μισούν την πατρίδα μας».

Όσο για τον βαθμό ετοιμότητας αλλά και αποφασιστικότητας του Λευκού Οίκου απέναντι στην καταστολή μαζικών διαδηλώσεων, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε:

«Θα πρέπει να μας καλέσουν (για αποστολή δυνάμεων). Ως ένα βαθμό θα πρέπει να κάνουμε κάτι ισχυρότερο από το να [περιμένουμε να] μας καλέσουν. Θα πάμε σε όλες τις πόλεις, σε κάθε πόλη. Είμαι έτοιμος να στείλω 50.000 με 60.000 άτομα. Είμαστε έτοιμοι.».

Ποιοι είναι οι «επίλεκτοι» του Τραμπ
Πρόκειται για τους σκληροτράχηλους Bortac, την επίλεκτη ομάδα της αμερικανικής υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP), που θεωρούν τους εαυτούς του κάτι σαν «πεζοναύτες».

Μιλώντας στον Guardian o Τζέιμς Τόμσεκ, πρώην κορυφαίος ερευνητής εσωτερικών υποθέσεων της CBP, αναφέρεται για την επίλεκτη ομάδα κρούσης που έβγαλε ο Τραμπ στους δρόμους:

«Η συνοριοφυλακή ανέκαθεν θεωρούσε τον εαυτό της ως μια στρατιωτική δύναμη και η προσδοκία αυτή ενεργοποιείται τώρα από την νυν κυβέρνηση. Στόχος τους ήταν να γίνουν οι πεζοναύτες της επιβολής του αμερικανικού ομοσπονδιακού νόμου».


Ενδεικτικό είναι πως πρόκειται για ένοπλες ομάδες με στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση σε χώρες όπως είναι το Ιράκ, το Αφγανιστάν και η Λατινική Αμερική.

Φημίζονται για τα καίρια και αθόρυβα χτυπήματά τους και ήδη ο Τραμπ τους έχει χρησιμοποιήσει ως δύναμη καταστολής των αριστερών ταραχοποιών στο Πορτλαντ των ΗΠΑ.

Federal law enforcement take down and arrest a man at the Portland riot. The mob is angered. #antifa
0:30
207 χιλ. προβολές
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις