Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ολοταχώς προς κρίση - Anadolu: «Έτοιμο να φύγει το Oruc Reis»

Ολοταχώς προς κρίση - Anadolu: «Έτοιμο να φύγει το Oruc Reis»
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu αναφέρει σε άρθρο του πως το Oruc Reis είναι έτοιμο να ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες του.


Συγκεκριμένα σε άρθρο του με τίτλο «Το Oruc Reis είναι έτοιμο για τη νέα του αποστολή» αναφέρει πως το τουρκικό σεισμογραφικό είναι «ανοίγεται ξανά στη Μεσόγειο μετά από τις απαραίτητες προετοιμασίες. Το πλοίο, το οποίο αγκυροβόλησε πρόσφατα από την Αττάλεια, αναμένεται να ξεκινήσει νέες δραστηριότητες σεισμικής έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο».


Στη συνέχεια γίνεται ένα εκτενές αφιέρωμα στο τουρκικό πλοίο αναφέροντας τις τεχνικές του δυνατότητες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «το Oruç Reis είναι ένα από τα 5-6 ερευνητικά πλοία στον κόσμο, πλήρως εξοπλισμένο και πολλαπλών χρήσεων, το οποίο θα πραγματοποιήσει μια νέα σεισμική ερευνητική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Το Anadolu στο άρθρο επισυνάπτει επίσης μία εικόνα που εξηγεί τις τουρκικές θέσεις απέναντι στις ελληνικές σχετικά με το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία πως το Oruc Reis θα πργματοποιήσει έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στο σημείο της τουρκικής Navtex που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου.

Πάντως, το τουρκικό πρακτορείο δεν δίνει την ακριβής ημερομηνία του απόπλου του πλοίου. Πληροφορίες της ελληνικής πλευράς αναφέρουν πως πιθανόν να γίνει αύριο, την ημέρα δηλαδή της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις