Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ορούτς Ρέις: Η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον "κατέβασε" τo tweet περί έναρξης ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο

Την ώρα που από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δίνει εικόνα αποκλιμάκωσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου, η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον με μήνυμα της στο twitter, ανακοινώνει έναρξη σεισμικών ερευνών από το «Oruc Reis».


Και έτσι ενώ η ελληνική πλευρά διέρρεε ότι υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης η τουρκική πρεσβεία ανακοίνωνε μέσω tweet ότι το Oruc Reis ξεκινά έρευνες! Μάλιστα στο ίδιο tweet η Άγκυρα επιτίθεται στην Ελλάδα καθώς διατράνωσε ότι θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.


Η τουρκική πρεσβεία εγκαλεί την Ελλάδα ότι προσποιείται ότι η περιοχή των ερευνών βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων «σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις μαξιμαλιστικές επιδιώξεις της, που στηρίζονται στο Καστελόριζο», ενώ σημειώνει ότι η ύπαρξη θαλάσσιας ζώνης στο νησί «είναι απαράδεκτη. Η μαξιμαλιστική επιδίωξη της Ελλάδας είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο tweet, «η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο».





Πριν από λίγο η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον "κατέβασε" το tweet που ανέφερε ότι «το τουρκικό πλοίο Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο».


Στην ίδια ανάρτηση, μάλιστα, αναφερόταν ότι «η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο». Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, η ανάρτηση αυτή "κατέβηκε" και ήρθε μία νέα. Στο καινούριο tweet, λοιπόν, η πρεσβεία έγραψε ότι το Oruc Reis είχε δηλώσει στις 21 Ιουλίου ότι θα ξεκινήσει τις έρευνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις