Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Όσα δεν μπορεί να πει ο Πούτιν για την Τουρκία – Διαρροή «σφαλιάρα» για τον Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε τι συμφωνεί η Ρωσία με τον Μητσοτάκη…
Στην Ρωσία έγκυροι αναλυτές που μιλούν σε κρατικά ενημερωτικά σάιτ της
Μόσχας, λένε συνήθως αυτά που δεν θέλει ή δεν μπορεί να πει το Κρεμλίνο. Κάτι σαν διαρροή πληροφοριών.

Οι Ρώσοι λοιπόν ερμηνεύουν την χθεσινή κίνηση Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία ως «κίνηση αδυναμίας και όχι ισχύος, η οποία υπαγορεύεται από την κλονιζόμενη δημοτικότητά του και θα έχει αβέβαια και πρόσκαιρα αποτελέσματα», ερχόμενοι σε συμφωνία με τα λόγια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε για την χθεσινή «φιέστα» του Ερντογάν:

«Τα όσα συμβαίνουν, αυτή την ημέρα, στην Κωνσταντινούπολη, δεν είναι εκδήλωση ισχύος αλλά απόδειξη αδυναμίας».

Βλέπουμε λοιπόν πως οι Ρώσοι, παρά το γεγονός πως η Μόσχα διατηρεί στρατηγικής σημασίας συμφωνίες με την Άγκυρα, την οποία χρησιμοποιεί για την προώθηση των δικών της συμφερόντων, βλέπουν τι ισχύει σε σχέση με τον Ερντογάν.

Η Τουρκία έδειξε χθες αγχωμένη παρά αποφασιστική.

Μάλιστα εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας, μιλώντας στο Sputnik, χαρακτήρισε την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί «βεβιασμένη» και «πολιτικά υποκινούμενη».

Η Τουρκία προβαίνει σε βεβιασμένες ενέργειες εκπέμποντας αγωνία προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό δεν μπορούσε να μην το εντοπίσει η Μόσχα, η οποία, όπως διαρρέεται από το Κρεμλίνο αρχίζει και βλέπει με πιο θετικό μάτι τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης και μελλοντικό διεκδικητή της τουρκικής Προεδρίας, Ελληνικής καταγωγής, Εκρέμ Ιμάμογλου (γίνεται λόγος για έξυπνες κινήσεις διαφοροποίησης), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον Ερντογάν.




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις