Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Η Pizza Hut έκλεισε μέσα σε 24 ώρες, έφυγε από την Ελλάδα και το Twitter σχολιάζει

Τι λένε οι χρήστες του γνωστού σόσιαλ μίντια

Η Pizza Hut αποτελεί παρελθόν από την Ελλάδα μετά από παρουσία άνω των
10 ετών στη χώρα μας. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι φεύγει από την Ελλάδα και κλείνει τα 16 καταστήματά της.

Πιο συγκεκριμένα, η Pizza Hut αποφάσισε ότι η δραστηριότητα της αλυσίδας δεν είναι πλέον βιώσιμη στην Ελλάδα και κατά συνέπεια πρέπει να διακοπεί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μάλιστα, και η σελίδα της Pizza Hut έχει «πέσει» ενώ στην αναζήτηση των καταστημάτων μέσω της Google βγαίνει ότι είναι κλειστά για πάντα.

End of break ads in 20s
Το λουκέτο μιας τόσο γνωστής μπράντας στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο και μάλιστα το ξαφνικό λουκέτο, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από το Twitter και τους χρήστες του.

Πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν την ανησυχία τους για την τύχη των περίπου 180 εργαζομένων της Pizza Hut στην Ελλάδα, οι οποίοι μένουν στον δρόμο.

.
Ακόμα περισσότεροι, βέβαια, ήταν αυτοί που τόνισαν ότι η μία μετά την άλλη, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει «λουκέτο» λόγω της οικονομικής κρίσης που επέφερε ο κορονοϊός.
Αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι η Pizza Hut έκλεισε λόγω των ακριβών της προϊόντων και έτσι δεν μπόρεσε να συναγωνιστεί τον εγχώριο ανταγωνισμό.

Θύμα του κορoνοϊού έπεσε η γνωστή αλυσίδα Pizza Hut, που, όπως έγινε γνωστό χθες, αποχωρεί από την Ελλάδα βάζοντας λουκέτο και στα 16 καταστήματά της.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρίας, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εταιρία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες όλα τα προηγούμενα χρόνια για να επιστρέψουν τα καταστήματα σε θετικούς ρυθμούς λειτουργίας και ανάπτυξης. «Συγκεκριμένα, τα τελευταία 12 έτη και παρά τα συνεχή χρόνια οικονομικών ζημιών επένδυσε 23 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της αλυσίδας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα την τελευταία δεκαετία δημιούργησε και διασφάλισε περισσότερες από 450 θέσεις εργασίας. Δυστυχώς, όμως, η πανδημία του κορονοϊού, η οποία δημιούργησε μια κρίση πρωτοφανή στη χώρα μας και διεθνώς, έπληξε βαριά τον κλάδο της εστίασης και οδήγησε στην επιδείνωση των υφιστάμενων δυσχερειών και στην αδυναμία αναστροφής του αρνητικού κλίματος. Το κλείσιμο καταστημάτων της Pizza Hut στην Ελλάδα εξαιτίας του lockdown οδήγησε σε σημαντικές απώλειες – πολλαπλασιάζοντας τις ήδη υπάρχουσες επιχειρηματικές και οικονομικές προκλήσεις. Συνεπώς, το όλο εγχείρημα κατέστη μη βιώσιμο και οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες θα ήταν καταδικασμένες σε αποτυχία», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
 Ντόμινο
Βέβαια, η αποεπένδυση της Pizza Hut δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, καθώς πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι πτώχευσε και η NPC International, μία από τις μεγαλύτερες δικαιοδόχους (franchisees) της αλυσίδας στις ΗΠΑ, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας που προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.
Η απόφαση πάντως να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά «έρχεται σε συνέχεια πολύμηνων προσπαθειών της Pizza Hut στην Ελλάδα για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση. Η εταιρία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τελικά σε αυτό το πολύ δυσμενές πλαίσιο αναγκάστηκε να λάβει την επώδυνη απόφαση διακοπής της λειτουργίας των καταστημάτων και την αποχώρηση της αλυσίδας από την Ελλάδα με συνέπεια την αποχώρηση 180 περίπου εργαζομένων», ενώ υπογραμμίζεται ότι έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της καταβάλλοντας τις σχετικές αποζημιώσεις συν ειδική πρόσθετη αποζημίωση και έχοντας εξοφλήσει των σύνολο των οφειλών της προς τους εργαζομένους.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις