Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Στις σύγχρονες δημοκρατίες, εκτός από τα γνωστά τρία είδη εξουσίας...

ΜΑΡΙΝΑ ΔΑΠΟΝΤΗ
Στις σύγχρονες δημοκρατίες, εκτός από τα γνωστά τρία είδη εξουσίας που υποτίθεται ότι λειτουργούν ανεξάρτητα μεταξύ τους, και εκτός από την τέταρτη
του Τύπου που φέρει πλέον το όνομα ΜΜΕ, προστέθηκε πρόσφατα και πέμπτη εξουσία, αυτή της Επιστήμης, γιατί και η δημοκρατία δεν πρέπει να μένει πίσω στις εξελίξεις και να παρατηρούνται κενά στην προσπάθεια βελτίωσης της ζωής του κοινού.
Επειδή όμως παρατηρήθηκε ότι λειτουργώντας ανεξάρτητα όλες αυτές οι εξουσίες δυσκολεύονται στην διαχείριση του πλήθους και στην εφαρμογή της δημοκρατίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλύτερη απόδοση και γρηγορότερη επίτευξη των στόχων καθοδήγησης του λαού, ακολουθώντας την γνωστή μέθοδο ''η ισχύς εν τη ενώσει''.
Με αυτόν τον τρόπο, απαλλάσσεται η δημοκρατία από φασαρίες και θορύβους...αν κάποιος ξεφύγει από την μια εξουσία, θα τον αρπάξει μια άλλη, και στο τέλος της διαδρομής που νομίζει ότι χάραξε θα βρει το τοπίο διαμορφωμένο καταλλήλως ώστε να αποκλείει κάθε παρέκκλιση από τον αποδεκτό τρόπο διαβίωσης.
Ο αποδεκτός τρόπος διαβίωσης περιλαμβάνει ησυχία, τάξη και ασφάλεια και είναι αυτά ακριβώς για τα οποία πληρώνει αδρά ο χρηστός πολίτης. Για ελευθερίες και αλλα τέτοια γραφικά δεν πληρώνει τίποτα, οπότε απορρίπτονται οποιαδήποτε αιτήματα που δεν υποστηρίζονται από τις πληρωμές του. Επειδή όμως η εξουσία είναι πάντα λλλαρτζ, επιτρέπεται η ελευθερία έκφρασης, εντός των ορίων της κορεκτίλας, φυσικά.
Μπορεί κανείς να σιχτιρίζει όσο θέλει αλλά μέχρι εκεί. Η διασπορά επικίνδυνων ιδεών και ειδήσεων χωρίς σφραγίδα αντιμετωπίζεται δια της ευγενούς μεθόδου της απόχης.
Το τοπίο της πνευματικής ανεξαρτησίας καθαρίζεται επιτυχώς, όπως οι θάλασσες και οι ακτές ένα πράμα, επιτρέποντας έτσι στην εξουσία με την συσκευασία 5 σε 1 να εργάζεται απερίσπαστη προς την επίτευξη των στόχων της δια της διαδικασίας του αιωνίως προσωρινού...
Μερικά τέτοια παραδείγματα αιωνίως προσωρινών αποτελούν τα προσωρινά μνημόνια, ο προσωρινός ενφια, τα προσωρινά μέτρα προστασίας, κλπ.
Η νέα ανακοίνωση του αξιόπιστου ΠΟΥ συνιστά την χρήση παρμπρίζ στα μάτια για τον αποκλεισμό κάθε πιθανής εισόδου του φονικού ιού...προσωρινά...
Ευλόγως συμπεραίνουμε ότι μόνο το πολυπόθητο εμβόλιο θα μας απαλλάξει από σκάφανδρα και φίμωτρα μονίμως...😎😜


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις