Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Σοβαρές απώλειες για τους Αζέρους: Αρμενικά UAV κατέστρεψαν τρία τεθωρακισμένα

Αζέροι τανκ
 Ευάγγελος Δ. Κόκκινος
Δείτε φωτογραφίες ντοκουμέντα
Σοβαρές απώλειες μετρούν οι Αζέροι στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν,
καθώς έχασαν τουλάχιστον τρία τεθωρακισμένα οχήματα από UAV των αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οπλισμένα αρμενικά UAV κατέστρεψαν τρία τανκς του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε η εκπρόσωπος του Αρμενικού υπουργείου Άμυνας Shushan Stepanyan στο πρακτορείο ειδήσεων ARMENPRESS.

Νωρίτερα, ο ιστότοπος Banak.info κυκλοφόρησε αποκλειστικές φωτογραφίες που δείχνουν ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν οπισθοχωρεί με 3 κατεστραμμένα τανκς μετά από την 6ήμερη σύγκρουση στα σύνορα.

Σύμφωνα με την αρμενική πλευρά, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκαν σε μια αρμενική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στην επαρχία Tavush στις 12 Ιουλίου, με χρήση βαρέως πυροβολικού, όλμων και UAV. Επιπλέον, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε επίσης στις πόλεις Chinari και Aygepar στην ίδια επαρχία, καταστρέφοντας τα σπίτια πολιτών.

Στις 14 Ιουλίου, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν συνέχισαν να στοχεύουν τις πολιτικές υποδομές της αρμενικής πόλης Μπερντ, χρησιμοποιώντας ένα επιθετικό drone. 4 στρατιώτες έχουν πεθάνει από την αρμενική πλευρά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γερεβάν.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει αναφέρει πάνω από δώδεκα θανάτους, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατηγού και ενός συνταγματάρχη, καθώς και την καταστροφή 13 UAV. Το τελευταίο UAV που "κατέβασαν" οι Αρμένιοι είναι το ισραηλινής κατασκευής Elbit Hermes 900.

Όπως αναφέραμε χθες, συνεχίζονται οι εντάσεις ανάμεσα σε Αρμένιους και Αζέρους. Μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, Vagif Dargahlı, δεν δίστασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό site haber7, να μιλήσει ακόμα και για επίθεση ακριβείας στον Σταθμό Ατομικής Ενέργειας Metzamur στη δυτική Αρμενία.

Ταυτόχρονα οι Αρμενικές ΕΔ εξακολουθούν να καταρρίπτουν UAV των Αζέρων. Πριν λίγες ώρες UAV ORBITER-3, καταστράφηκε μετά από χτύπημα του Γερεβάν, ενώ ένα άλλο UAV, έπεσε στα χέρια των Αρμενιών. Σύμφωνα με Ρωσικά ΜΜΕ, οι Αρμένιοι έχουν το ''αντίδοτο'' και απενεργοποιούν τα UAV των Αζέρων.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Αρμενίας, τα οποία επικακαλούνται πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, η Τουρκία έστειλε 6 UAV BAYRAKTAR στους Αζέρους, θυμίζοντας την πρακτική που ακολουθεί με την Κυβέρνηση της Τρίπολης.


Μάλιστα στη δημοσιότητα βγήκαν και χάρτες, με του τουρκικά A-400 να μεταφέρουν ενισχύσεις προς το Μπακού. Έτσι λοιπόν επιβεβαιώνεται το Πενταπόσταγμα για άλλη μία φορά, καθώς πριν λίγα 24ωρα αναφέραμε:

''Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Ismail Demir, δήλωσε πως η Άγκυρα θα σταθεί στο πλευρό του Μπακού. ''Θα τους στείλουμε νέα μαχητικά, πυραύλους, UAV. Θα παραδώσουμε νέα οπλικά συστήματα συστήματα στον στρατό του Αζερμπαϊτζάν.''






ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις