Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός τυφεκίου Ελεύθερου Σκοπευτή

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στην τελική ευθεία για την προμήθεια συνολικά 119 τυφεκίων που θα εξοπλίσουν τους ελεύθερους σκοπευτές και των τριών κλάδων βρίσκονται οι
Ένοπλες Δυνάμεις, με συνολικά τέσσερις εταιρείες να καταθέτουν τους σχετικούς φακέλους ενδιαφέροντος. Όπως έγινε γνωστό, η αποσφράγιση των φακέλων με τα δικαιολογητικά ποιοτικής επιλογής των υποψηφίων του Διαγωνισμού 03/20, στην οποία κατατέθηκαν φάκελοι των εταιρειών όπως παρακάτω:

α. IWI “ISRAEL WEAPON INDUSTRIES” από τον νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο Κο Μιχαήλ Μπότσιο.

β. “STEEL CORE DESIGNS” από τον νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο Κο Βασίλειο Υφαντή.


γ. “BARRETT FIREARMS MFG” από τον νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο Κο Θεοφάνη Ρωμαίο.

δ. “SAKO” από την νομίμως εξουσιοδοτημένη εκπρόσωπο, εταιρεία “ΑΤΕΣΕ”, η οποία δεν παρευρέθηκε.

Πρόκειται για την προμήθεια συνολικά 119 τυφεκίων διαμετρήματος 8,6 χιλιοστών και 473.025 φυσιγγίων ειδικής ακριβείας, που θα εξοπλίσουν τις ειδικές δυνάμεις, με το πρόγραμμα να αγγίζει τα 6.124.360 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την προκήρυξη του διαγωνισμού, «τα 93 από τα 119 τυφέκια με 369.675 φυσίγγια, προορίζονται για μονάδες του Γενικού Επιτελείου Στρατού, 14 τυφέκια με 55.650 φυσίγγια θα ενισχύσουν το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και 12 τυφέκια με 47.700 φυσίγγια θα ενταχθούν στο οπλοστάσιο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας».

Στις προδιαγραφές του διαγωνισμού για το νέο τυφέκιο αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι θα «πρέπει να έχει δραστικό βεληνεκές το ελάχιστο 1500 μέτρα, το βάρος του χωρίς διόπτρα και λοιπά παρελκόμενα να μην υπερβαίνει τα οκτώ κιλά και να έχει προσδόκιμο όριο ζωής χωρίς άλλες εργασίες αποκατάστασης, πλην αλλαγής κάννης, το λιγότερο τα 20.000 φυσίγγια ενώ θα έχει τη δυνατότητα ρυθμού βολής 20 φυσίγγια/λεπτό».

Αναλυτικά, όλο τον διαγωνισμό μπορείτε να τον δείτε εδώ


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις