Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Σύμβουλος Ερντογάν: «Μία χώρα 8,5 εκατ. κατοίκων μας περιορίζει - Οι Αμερικανοί κάποτε μας πλήρωναν διόδια»

Σύμβουλος Ερντογάν: «Μία χώρα 8,5 εκατ. κατοίκων μας περιορίζει - Οι Αμερικανοί κάποτε μας πλήρωναν διόδια»
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

O Mesut Hakkı Caşın είναι μέλος του προεδρικού συμβουλίου για την Ασφάλεια και την Εξωτερική Πολιτική, του προέδρου Ερντογάν και συνεπώς έχει
θεσμικό ρόλο στην διαμόρφωση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο συγκεκριμένος είπε πως δεν μπορεί «μια χώρα 8,5 εκατ. κατοίκων να μας περιορίζει στην θάλασσα» αναφερόμενος φυσικά στην Ελλάδα (η οποία έχει 11 εκατ. κατοίκους αλλά προφανώς ο Τούρκος σύμβουλος υπολογίζει τον ενεργό πληθυσμό).


Μασούτ Χακκί Τζασίν-σύμβουλος του προέδρου : «Οι Τούρκοι είναι εγγόνια του Οθωμανού ναυάρχου Μπαρμπαρόσα που κυριαρχούσε στην Μεσόγειο. Ο αρχαίος οθωμανικός νόμος απαιτούσε από το πλοίο να πληρώσει διόδια για να περάσει (από τα στενά το Γιβραλτάρ). Σε ένα όχι τόσο μακρινό παρελθόν και μιλάω για το 1830, η Αμερική έπρεπε να πληρώσει το τουρκικό Ναυτικό για να περάσει από το Γιβραλτάρ. Τολμά τώρα η Ελλάδα των 8,5 εκ. κατοίκων να μας περιορίζει στην θάλασσα».

Η πρόκληση δεν απευθύνεται μόνο προς την Ελλάδα αλλά και τους Αμερικανούς θέλοντας να τονίσει πως κάποτε η Τουρκία ήταν μια αυτοκρατορία ισχυρότερη από τις τότε ΗΠΑ.

Does #Turkey now set eyes for Gibraltar, dream about taxing the US navy while mocking #Greece? Strange remarks from professor Mesut Hakkı Caşın, member of Turkey's strongman #Erdogan's Presidential Board on Security and Foreign Policy,
0:29
3,3 χιλ. προβολές
.
Σημειώνεται ότι χθες προκλητικούς, επιθετικούς τόνους σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Ελλάδας και της Κύπρου χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ, προειδοποιώντας «να μην τα βάλουν οι δύο χώρες με τον τουρκικό Στόλο γιατί υπερβαίνει το μπόι τους».

Μετά τη συνάντηση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του ΑΚΡ, ο Ομέρ  Τσελίικ έκανε μια σύντομη τοποθέτηση, απευθύνοντας, όπως τη χαρακτήρισε «μια απλή προειδοποίηση»:

«Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό Στόλο. Σας ξεπερνάει να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο», τόνισε.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις