Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Θεσσαλονίκη: Ο γερανός “έπιασε δουλειά” (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Τα οχήματα που παρκάρουν παράνομα σε κεντρικούς δρόμους στη Θεσσαλονίκη βάζουν στο… στόχαστρο από κοινού η Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία.

Μετά την “περίοδο χάριτος” το διάστημα της καραντίνας, όπου και λόγω λιγότερων οχημάτων οι έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη είχαν ατονίσει, σταδιακά εντατικοποιείται η βεβαίωση των παραβάσεων.
Το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αστυνομία είχε αρχίσει τους ελέγχους για τα παρανόμως παρκαρισμένα οχήματα.
Πλέον, και η Τροχαία γίνεται πιο αυστηρή. Ετσι, από σήμερα θα γίνονται πιο εντατικοί οι έλεγχοι και με την παρουσία γερανού.
Συγκεκριμένα, σε κεντρικές αρτηρίες στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει το ειδικό όχημα το οποίο και θα “σηκώνει” τα οχήματα. Η αρχή γίνεται απ’όσους παρκάρουν στη λεωφορειολωρίδα.
Σήμερα, παρουσία του διευθυντή της Τροχαίας, Θωμά Γέρμανου και του εντεταλμένου συμβούλου του δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Δαγκλή, άρχισαν οι άρσεις στην οδό Πολυτεχνείου.
“Το μέτρο των άρσεων άρχισε από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά από σήμερα είναι πιο εντατικά” ανέφερε αρχικά ο Ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος και συνέχισε: “Ο κόσμος σκέφτεται για να χρησιμοποιήσει το ΙΧ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το που θα το παρκάρουν. Με την καλή έννοια, ο φόβος φυλάει τα έρμα. Δεν υπάρχει αστυνομοκρατία. Η παρουσία των γερανών έχει φέρει καλά αποτελέσματα. Το φαινόμενο με το παράνομο παρκάρισμα δε θα εξαλειφθεί ποτέ. Υπάρχουν οι ευσυνείδητοι και οι ασυνείδητοι. Αυτός που παρκάρει παράνομα έχει αντικοινωνική συμπεριφορά”.
Οσο για το που πάνε τα οχήματα μετά την άρση, ο διευθυντής της Τροχαίας επισήμανε: “Πασχίζαμε να βρούμε ένα φυλασσόμενο χώρο. Μετά από πολύμηνη προσπάθεια βρήκαμε ένα δημόσιο χώρο και με τη βοήθεια του δήμου Θεσσαλονίκης”.

Δαγκλής: “Λεωφορειολωρίδες και άτομα με αναπηρία”

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Δαγκλής αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του δήμου για το κυκλοφοριακό κι επισήμανε: “Συνεχίζουμε αυτό που αρχίσαμε από τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Αναγκαστικά λόγω κορονοϊού σταμάτησε, αλλά αρχίζουμε και πάλι σαρωτικούς ελέγχους από κοινού με την Τροχαία. Παρόλο που είμαστε αρχές Ιουλίου δε θα εφησυχάσουμε, ώστε το κυκλοφοριακό πρόβλημα να μην είναι τόσο οξύ. Αυτή την περίοδο θα δώσουμε έμφαση στις λεωφορειολωρίδες. Και έχουμε συνεννοηθεί με την Τροχαία να δώσουμε βάρος και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα άτομα με αναπηρία. Εκεί δε συγχωρούμε τίποτα”.
Να σημειωθεί πως το κοστολόγιο της άρσης οχήματος είναι 78 ευρώ και επιπλέον δύο ευρώ ανά χιλιόμετρο το κόστος από το σημείο που παρελήφθη το όχημα μέχρι το χώρο φύλαξης. Επιπλέον, είναι το πρόστιμο για το παράνομο παρκάρισμα. Η πληρωμή γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.
   Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις