Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020

Το μυστικό για να ξεφουσκώσετε το λογαριασμό του ΦΠΑ

Η δυνατότητα που δίνει στους φορολογούμενους η ΑΑΔΕ

Πληρώσατε στην ώρα σας το ΦΠΑ τον Απρίλιο, εν μέσω πανδημίας; Τώρα ήρθε η ώρα να δείτε την Εφορία να σας ανταμείβει επιστρέφοντας το 25% του ΦΠΑ που πληρώσατε
στην ώρα του παρά το γεγονός ότι είχατε τη δυνατότητα να αναστείλετε την πληρωμή του έως τον Σεπτέμβριο.

Η ΑΑΔΕ δίνει στους φορολογούμενους την εξής δυνατότητα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Αν η δήλωση του ΦΠΑ του Ιουλίου υποβληθεί μέχρι αύριο Τετάρτη το μεσημέρι, το ποσό της επιστροφής του 25% θα αφαιρεθεί σε «πραγματικό χρόνο» από το εκκαθαριστικό του ΦΠΑ.
Αν πάλι κάποιος περιμένει την προ-τελευταία και την τελευταία ημέρα, δηλαδή έως την Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Ιουλίου  θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τον Αύγουστο για να γίνει ο συμψηφισμός του 25% του ΦΠΑ που πλήρωσε εμπρόθεσμα τον Απρίλιο.
Όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι συμψηφισμοί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την έκπτωση 25% επί του ΦΠΑ Απριλίου, που πληρώθηκε εμπρόθεσμα από τις επιχειρήσεις. Συμφώνα με πληροφορίες, ήδη η ΑΑΔΕ έχει συμψηφίσει το 35% των περιπτώσεων, που αντιστοιχεί στο 57% του συνολικού, υπό συμψηφισμό ποσού.

Πηγές της φορολογικής διοίκησης αναφέρουν ότι στόχος είναι η πλειονότητα των ποσών να έχει πιστωθεί σε οφειλή από ΦΠΑ ή άλλους φόρους, που πληρώνονται τον Ιούλιο. Έτσι, όσοι σπεύσουν να υποβάλουν δήλωση ΦΠΑ Ιουνίου ή δευτέρου τριμήνου μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, 29 Ιουλίου, θα έχουν τη δυνατότητα, στις 30/07, να δουν την οφειλή, που θα προκύψει από τη δήλωση αυτή, να συμψηφίζεται με το ποσό της έκπτωσης 25%.

Το ίδιο θα συμβεί εναλλακτικά και με το χρεωστικό ποσό οποιασδήποτε άλλης δήλωσης, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό της έκπτωσης είναι μικρότερο ή ίσο με αυτό της οφειλής.

Σε περίπτωση, που είναι μεγαλύτερο, ο συμψηφισμός θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες από τη ΔΟΥ όπου υπάγεται η επιχείρηση ή κεντρικά από το σύστημα. Όσοι δεν προλάβουν την υποβολή δήλωσης μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, θα δουν το ποσό να συμψηφίζεται μέσα στον Αύγουστο, εφόσον υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις μέχρι και λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις