Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

«Τολμά η Ελλάδα των 8,5 εκ. κατοίκων;» – Τουρκικές κραυγές προς Αθήνα, Γιβραλτάρ και Βιέννη (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλο και περισσότερους εχθρούς δημιουργεί η Άγκυρα...
Οι Τούρκοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ρητορική, η οποία ξεπερνά το μπόι τους και δεν αποκλείεται να τους οδηγήσει σε απότομη προσγείωση.


Αυτή την φορά δηλώσεις από το περιβάλλον Ερντογάν στόχευσαν ακόμα και το Γιβραλτάρ, απαξιώνοντας την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Mesut Hakkı Caşın, μέλος του προεδρικού συμβουλίου για την Ασφάλεια και την Εξωτερική Πολιτική, του προέδρου Ερντογάν, δήλωσε:

«Οι Τούρκοι είναι εγγόνια του Οθωμανού ναυάρχου Μπαρμπαρόσα που κυριαρχούσε στην Μεσόγειο. Ο αρχαίος οθωμανικός νόμος απαιτούσε από το πλοίο να πληρώσει διόδια για να περάσει (από τα στενά το Γιβραλτάρ). Σε ένα όχι τόσο μακρινό παρελθόν και μιλάω για το 1830, η Αμερική έπρεπε να πληρώσει το τουρκικό ναυτικό για να περάσει από το Γιβραλτάρ. Τολμά τώρα η Ελλάδα των 8,5 εκ. κατοίκων να μας περιορίζει στην θάλασσα».

Does #Turkey now set eyes for Gibraltar, dream about taxing the US navy while mocking #Greece? Strange remarks from professor Mesut Hakkı Caşın, member of Turkey's strongman #Erdogan's Presidential Board on Security and Foreign Policy,
0:29
4,1 χιλ. προβολές
.
Η Τουρκία λοιπόν εξακολουθεί να υποτιμά την Ελλάδα αλλά το καλό είναι πως δημιουργεί ακόμα περισσότερους εχθρούς. Μετά την Γαλλία, ξεκίνησε αντιπαράθεση και με την την Αυστρία, λόγω των επιθέσεων τουρκικών υπερεθνικιστικών και ακροδεξιών ομάδων εναντίον διαδηλώσεων Κούρδων στην Βιέννη.

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, κατηγόρησε την Τουρκία ότι “σπέρνει διχόνοια” και εργαλειοποιεί τα περιστατικά για τους δικούς της σκοπούς.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο, η Άγκυρα χρησιμοποιεί την κατάσταση για να “δημιουργήσει κλίμα” για τα δικά της συμφέροντα, και αυτό συνιστά εκμετάλλευση των ανθρώπων με τουρκικές ρίζες που ζουν στην Ευρώπη.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, για τον λόγο αυτό είχε κληθεί στο αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρέσβης στη Βιέννη, για να του καταστεί σαφές “ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην επιδίωξη της Τουρκίας να ασκεί επιρροή στους ανθρώπους εδώ στην Αυστρία και να τους εργαλειοποιεί για τις διαφορές της” (σ.σ. προφανώς με τους Κούρδους).

Η Τουρκία λοιπόν δεν θέλει μόνο να «πατήσει» την Ελλάδα, αλλά θυμάται το Γιβραλτάρ, ενώ δειλά-δειλά ξανακοιτάζει προς την… Βιέννη.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις